Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.6.2013 20:34  23788
Vanda [23787]: :)

Také mě nenapadají žádné noky z trouby. Možná zapékání té italské verze.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.6.2013 20:30  23787
Noky se vaří ve vodě - jsou oslizlé po celém svém obvodě - viz Pelíšky. A možná sis to s těma Pelíškama spojila - tam hrála trouba důležitou roli :)
ziggy 2.6.2013 17:51  23786
já měla za to, že se noky nějak dělají v troubě? nebo to si pletu s něčím recepty?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.6.2013 10:03  23785
Anka [23784]: Já to udělala z dvojnásobné dávky (protože jsem debil a uvařila jsem kilo brambor) a vyšlo to na cca 55 ks. K obědu jsme ve dvou snědli 8 ks, takže to máme ještě na dlouho :) Ale koupila jsem povidla, mák máme a Wronski si pochutná. Zbytek dám zamrazit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.6.2013 21:10  23784
500 g moučných brambor (typ B nebo C)
300 g hrubé mouky
2 vejce
1 lžička soli
1 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce sádla na obalení noků

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme škrob, mouku, sůl a vejce. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme na pomoučeném (hrubá mouka) stole váleček a rozdělíme ho nožem na krátké dílky (já ten váleček krájela našikmo, takže to pak mělo hezký tvar).
Noky vkládáme do osolené vroucí vody. Vaříme 6-7 minut. Noky vyjmeme do mísy nebo na plech, kde jsme rozpustili lžíci sádla a ještě horké je v sádle obalíme. Neokorají tak a takto připravené je můžeme nechat vychladit, příp. zmrazit.

Rady: Brambory nevařte příliš doměkka, těsto by pak bylo řídké a noky se rozvářely. Těsto by nemělo být ani příliš husté, ani moc řídké. Proto mouku přidávejte postupně, abyste získali ideální konzistenci. Pozor, bramborové těsto má tendenci řídnout, pracujte rychle. Pamatujte, že vroucí osolená voda čeká na těsto, ne naopak. Těsto by bhem čekání velmi zřídlo.

(Já mouku přisypávala postupně a trocha mi jí zbyla. Nemám s bramborovým těstěm valné zkušenosti, ale prostě jsem tak nějak poznala okamžik, kdy se to přestávalo lepit a naopak hrozilo, že to začne být suché.)
ziggy 1.6.2013 20:04  23783
Anka: opiš :) prosím :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.6.2013 19:49  23782
Bramborové noky podle Vaňka fungují na první dobrou.
(Kouzlo, str. 98)

Technologicky jednodušší než bramborové knedlíky. Už proto, že když si nejste jisti tím, zda už jsou, tak prostě jeden vyndáte a rozkrojíte. Ale Vaňkův čas (6-7 minut) byl naprosto přesný.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 31.5.2013 19:53  23781
Scalex [23779]: Pekne kurzy ma Julia, dela je myslim po cele republice, uz dlouho nad nimi slintam, ale zatin bohuzel nebyla moznost. Ma bud stranky a nebo koukam na forum Dortomanie.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.5.2013 19:24  23780
scalexKatalogy Wilton, cake boss na Discovery Channel :-)
scalex Scalex 31.5.2013 19:22  23779
Zeptám se i tady - nevíte o nějakých dobrých cukrářských kurzech (nejlépe Praha nebo Střední Čechy), zaměřených na dortové dekorace a zdobící techniky?
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 30.5.2013 19:08  23778
už jsem to teď viděla v upoutávce, dík
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.5.2013 18:55  23777
Potvurka [23776]: sorry, dnes ve 21.30 je další díl
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 30.5.2013 18:52  23776
promiň Vando ale já z toho nepoznám kdy o dávaj příště, asi jsem debil :-(
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.5.2013 18:50  23775
*archiv (zase si ten dvoreček na noťasu dělá, co chce) :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.5.2013 18:49  23774
TV Prima, arch

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt