Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.6.2013 20:39  23882
Děláte bezovej sirup? Jsem včera .. teda někdy o půlnoci, takže to není ani celej den, namočila bez (menší košík), dala dva citrony na dva litry a asi je toho citronu moc, teď jsem to zkoušela scedit a bez vůbec necítím, jen ten citron, přitom pylu bylo dost. Cukr v tom ještě není. Tak jsem přidala pár květů, zase zavřela a zkusím to zítra. Nebo radši namočit nový květy a míň citronu? Abych neplejtvala zbytečně cukrem:-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 14.6.2013 14:47  23881
Hmm, plněné žampiony - dík!
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 14.6.2013 14:47  23880
ziggy: Jak jsem byla nastavená na sekanou, divila jsem se receptu sekaná s nutelou :) Až po druhém přečtení se mi zjevila roláda.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.6.2013 14:21  23879
ŽampionySmíchat mascarpone s dobrým modrým sýrem, sůl, pepř, naplnit žampiony, zasypat čerstvou bazalkou, zabalit do alobalu a tak 8 minut grilovat. Na pánvi jsem to ještě nedělal, ale určitě to taky nějak půjde
ziggy 14.6.2013 14:21  23878
Aiwai: naplnit-zapéct
aiwai Aiwai alea acta es 14.6.2013 14:17  23877
portobellosebrala sem na pude nejake zampiony(vlastni vypestky) a nechala sem si stranou tri moc pekne portobello.Nemate nekdo odzkouseny recept co s nimi?
ziggy 14.6.2013 13:34  23876
vajíčka zkusím příště.
taky jsem ted upekla tu roládu s nutelou co tu před časem někdo dával do placu. je to snadný, rychlý, akorát na tu dvojbarevnost se příště vybodnu..
scalex Scalex 14.6.2013 13:07  23875
Do hodně jemné sekané balím křepelčí vajíčka natvrdo, pak je na talíři servíruju přeříznuté napůl, vypadá to hodně efektně, takové třešínky.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 14.6.2013 12:20  23874
ziggy: Plněnou sekačku děláme, občas takhle s párkem a vejcem, občas se sýry. A pomatlávám směší oleje, papriky a dijonské hořčice.
aiwai Aiwai alea acta es 14.6.2013 12:17  23873
adzika je super na skopove
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.6.2013 09:03  23872
Tak do sekané se dá zabalit cokoliv :) Třeba kus panenky nebo kotlety.
S adžikou opatrně, má velmi silné a specifické aroma, které nemusí vyhovovat každému.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.6.2013 08:40  23871
do sekané cuketu:-)
ziggy 14.6.2013 08:32  23870
ještě jsem si vzpomněla, že jsem kdysi jedla sekanou ve který bylo zakletý vajíčko na tvrdo a párek :-) vypadalo to zajímavě na řezu :)
ziggy 14.6.2013 08:31  23869
hmm,ty houby asi zkusim .. mám tu ještě sušený.
dík všem!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.6.2013 07:44  23868
sušená rajčata, ale říkám tomu hamburger :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt