Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 23.7.2013 20:21  24000
Já dělám z
280 g hladké mouky
1 vejce
0.5 l acidofilního mléka
špetky soli
a 2 lžiček jedlé sody
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 23.7.2013 20:17  23998
Slyšela jsem o nekynutých lívancích, nemáte někdo recept?
scalex Scalex 22.7.2013 01:32  23997
Proces kynutí se po tom cca týdnu zastaví (nebo výrazně zpomalí). Nezkoušel jsem mít těsto v mrazáku déle než dva měsíce, ale to dvouměsíční se chovalo (a chutnalo) stejně jako to cca týdenní.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.7.2013 01:07  23996
Scalex [23993]: jak dlouho to testo vydrzi v mrazaku? Musi se to po tom tydnu spotrebovat nebo ho tam lze mit odlozene treba nekolik mesicu?
scalex Scalex 22.7.2013 00:37  23995
V tom případě použij recept od klupi a na někdy na příště si připrav to moje. 8^)
aiwai Aiwai alea acta es 21.7.2013 23:37  23994
ScalexZajimavyrecept,ale ja chci pizzu zitra:-)
scalex Scalex 21.7.2013 23:34  23993
Aiwai [23990]: osvědčený recept přímo od pizzařské rodiny z Florencie: (a jako bonus recept na sugo, tj. ten "kečup", co na to Italové dávají)  http://nataliri.wronski.cz/testo-na-pizzu-kynute-vmrazu-sugo
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.7.2013 22:34  23992
Scalex [23989]: Mně na tom nějak vadí právě to, že je to spíš chemickej pokus. Jsem ještě schopnej akceptovat blbiny s tekutým dusíkem, ale cokoliv sofistikovanejšího mi příliš připomíná amarouny.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.7.2013 21:34  23991
42 dkg hladké mouky
2 dcl vlažné vody
2 lžíce oleje
půl kostky kvasnic
troška soli

výsledkem jsou 4 velké opravdu tenké pizzy
aiwai Aiwai alea acta es 21.7.2013 21:17  23990
nemate nekdo osvedceny recept na testo na pizzu?
scalex Scalex 21.7.2013 20:39  23989
operator304 [23975]: Proč? Protože je to super. Gastronomie není jen "narvat půlkilovou flákotu do bachoru". Molekulární gastro je zážitková záležitost... trochu divadlo, trochu cirkus, jako kdyby před tebou dělali všelijaké chemické pokusy, s tím, že nakonec výsledek té práce je jedlý a můžeš ho ochutnat a mnohdy je to velmi překvapivé.

Samozřejmě český přístup "Ty vole, mámo, třikrát do huby a chtějí za to takový prachy! Příště si radši sebou vezmeme zavařený vepřový!" se s molekulární gastronomií neslučuje. (on se tedy neslučuje s žádnou gastronomií)
shelle Shelle - Good Service 21.7.2013 19:48  23988
A ja teda ne k rajske, ale odpadu mi je take vzdy lito, ale mne je lito veskereho zbytecneho odpadu. Nejen jidla.
ziggy 21.7.2013 15:11  23987
ano, trochu jsme se zacyklili :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.7.2013 09:40  23986
kvitko [23985]: tak od toho vlastne zacala ta debata, ne? :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.7.2013 09:20  23985
tak ten odpad použij na něco jinýho:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt