Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 3.8.2013 23:08  24052
narazila sem na blog trikopecky a tak sem se nechala inspirovat.Bananovo mandlova zmrzlina mela uspech:-))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.8.2013 21:27  24051
v tom vietnamskym krámku mi vadí jen to, že prodavači tam hulí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 20:30  24050
Mně nejdřív také nechutnal, ale pak jsem došla k tomu, že se prostě musí používat do jídel, kam patří. Nesmím ho používat jako bylinku, kterou vzrnu do kdečeho (bazalka, tymián a tak). S koriandrem jsem se smířila díky vietnamské kuchyni v SAPA. Tam to prostě sedí.
ziggy 3.8.2013 20:22  24049
já zas než přišla na to, že ta supr věc co mi na těch jídlech tak chutná je koriandr .. docela to trvalo :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.8.2013 20:08  24048
tak koriandr vůbec nemám ráda, ale než jsem přišla na to, že ta bylinka s pro mě divnou chutí je koriandr, docela to trvalo:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 14:18  24047
Samozřejmě vietnamská kvalita, takže je potřeba dávat si při výběru trochu pozor, ale co si budeme povídat, v běžném hyper-super to většinou není lepší.
aiwai Aiwai alea acta es 3.8.2013 14:15  24046
AnkaMusim rict, ze me taky avokado nezaujalo.
Ta hradcanska vzdy mela nejlepsi vyber zeleniny aovoce siroko daleko.A to sem tam naposledy byla tak pred 4 lety
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.8.2013 14:03  24045
Avokado miluju v jakekoli podobe :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 13:38  24044
ziggy [24042]: Chtěla jsem zkusit, jestli o něco nepřicházím :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 13:38  24043
Shelle [24039]: Tady v sámošce mají snad vždy bazalku, pažitku a kudrnku. Méně často mátu, meduňku a libeček. Koriandr potkám párkrát do roka. Na trhu na nám. Republiky ho mají jen občas v pátek (tento pátek nebyl). Nakonec jsem na doporučení šla do vietnamského krámku v průjezdu na Hradčanské a tam ho měli. Svazečky. Vůbec je to naprosto neuvěřitelný obchod. Mají tam mnohem širší výběr než v nějakém Globusu. A docela výběr i různých exotických plodů. Klasické potraviny tam jsou také a opět pro mě nevídaný výběr - takový výběr plechovkových rajčat, sojovek, pest, kari past, těstovin, oliv, třtinových cukrů, olivových olejů a vůbec všeho nečeského jsem zatím nikde v ČR nepotkala.
ziggy 3.8.2013 13:35  24042
avokádo že nemá chuť? co se člověk na lopuchu nedoví :-)))

ne vážně, s timhle přístupem k avokádu je pro tebe guacamole zbytečnej přepych :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 13:32  24041
Shelle [24038]: Na samotném avokádu nemá co chutnat. Samo o sobě vpodstatě pro mě nemá chuť.

Nachos mám ráda dvakrát za rok na mejdanu místo chipsů k pivu. A to mi stačí jakýkoliv kupovaný dip. Jako samotné jídlo (jak se to různě prodává zapečené se sýrem a tak) to neuznávám ;)

Ta varianta s opečeným toastem mi vlastně vyhovuje, nedá se říct, že mi to nechutná, jen na tom není nic, co by mě ponoukalo dělat si ho nějak častěji a těšit se na něj.
ziggy 3.8.2013 13:30  24040
Shelle-ad bylinky: ty žiješ ale v zemi hojnosti, to se nedá srovnávat :-)
shelle Shelle - Good Service 3.8.2013 13:29  24039
Koriandr a mata jsou jedine cerstve bylinky v nasi minisamosce, nekdy petrzel. Zato pazitka je desna exotika.
shelle Shelle - Good Service 3.8.2013 13:28  24038
Tak s toustakem to neni ono, podle me. Chce to fajitas nebo nachos. Mne to teda chutna i samotne, ale asi budu vyjimka. Avokado samotne ti chutna? Bylo fakt dobre?

Samotma tortila take zadny zazrak neni, ale jako fajitas atd je to pro me mnam.

Tak nemuze nam vsem chutnat stejne. Ja mexickou hodne rada.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt