Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 22:40 - Oblíbené kluby (17:16) 24258
zblunce [24255]: a jinak tuhle webovku jsem objevila dneska a uz mam asi deset receptu, ktere chci udelat :-) napr. cockovou polevku se susenymi rajcaty nebo tvarohove dortiky s oreo :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2013 22:29  24257
Bobkový list jsem zapomněla, možná příště.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 15.9.2013 22:28  24256
Buřtguláš zahušťuju jen bramborami, na cibulku buřt, osmahnout krátce s paprikou, pak vodu, a brambory pokrájím na různě velké kousky, přičemž ty menší to pak zahustí, přidávám bobkový list, sůl, pepř. Rodinný buřtguláš, který si předáváme z matky na dceru...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 21:48 - Oblíbené kluby (17:16) 24255
Shelle [24253]: a cake pops se ti delat nechce?
ziggy 15.9.2013 21:33  24254
Shelle: netušim ani u jedný z těch věcí co jsi napsala co jsou zač .. jestli je to jednoduchý, nepracný a na ingredience nenáročný, tak sem s receptama :-)
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 20:39  24253
Diky vsem, ja jsem hrozna konzerva, ja stejne skoncim u lemon poppy seed loafu a nejakych whoopinek a bilomlecnockoladoveho cheesecaku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 18:56 - Oblíbené kluby (17:16) 24252
ja zahustuju nadrobno nastrouhanou bramborou - a nejlepsi je druhy den ohrivany :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2013 18:37  24251
děkuji, dělala jsem to podobně jako Mondy, jen jsem nezahušťovala. Kromě toho, že to nemusím, tak jsem neměla hladkou mouku ;o)
ziggy 15.9.2013 17:32  24250
shelle: co malý croissanty? nebo mě napadl mrkvový koláč, a dát ho do formiček.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.9.2013 16:41 - Oblíbené kluby (16:49) 24249
buřtgulášSyrové brambory nakrájíme na kousky. Na sádle osmažíme cibulku, přidáme papriku, brambory, kmín, majoránku, sůl. Zalijeme vodou do a dusíme, dokud nezměknou brambory (skoro). Přidáme buřty, zahustíme rzkvrdlanou hladkou moukou a ještě provaříme.


Takhle ho dělá moje máma, teď i já a je to velmi žravé. Ještě přidávám trochu čili.
Výsledek samozřejmě záleží na kvalitě buřtů.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 15.9.2013 16:34  24248
buřtgulášNa kolečka nakrájím buřty a brambory. Na cibulku dám trošku osmahnout buřty, zasypu paprikou, nechám jen kratičce opéct, aby paprika nezhořkla a zaliju vodou. přidám brambory, majoránku a kmín. Když jsou brambory měkké zahustím rozkvedlanou hladkou moukou, pár minut povařím a do odstaveného guláše rozmáčknu několik stroučků česneku.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.9.2013 14:49  24247
ShelleJá bych to do folie nedával, zvlhne to a bude e-e. Ale tu bublaninu můžeš udělat jako muffiny ne? Nebude na plechu ale v košíčkách... (BTW: bublanina se nedělá z hladké mouky)
aiwai Aiwai alea acta es 15.9.2013 13:05  24246
co linecky kolac s jablky?
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 00:37  24245
Na phannyho ale i ostatni dotazChci neco upect na charitu u tesse v praci, puvodne jsem chtela klasiku z Hummingbird, ale to budou podobne delat vsichni. Co bych mohla nejakeho ceskeho (hladka mouka pouze, nezive kvasnice), aby to bylo zajimave a pekne na pohled treba v kosicku na muffiny. prosim, nerikejte buchty nebo kolacky, na to jest enejsme po porodu fit :)

Nebo jak treba pekne zabalit bublaninu nejakou ci kolac? Jako ty jednotlive kousky. pruhledna folie a maslicka?
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 00:34  24244
bez brambor? Jahalusky miluju, kdzy mi je nekdo udela.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt