Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 18.9.2013 14:59  24279
zblunce [24277]: nějaké směsi už jsem od nich měl, právě i to Adamovo žebro, ale já prostě nedám dopustit na Antonína. U něj mám dobrou zkušenost s tím, že koření správně skladuje a že mi po koupi dlouho vydrží bez vyčichnutí.

Navíc mě přestaly bavit hotové směsi a raději si koření míchám sám. Možná to pak není tak mistrně vyvážené, ale jídlo pak má pokaždé trošku jiný charakter a ne univerzální stále stejnou chuť.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 18.9.2013 14:15  24278
dýně se nezkazí.. v suchém sklepě klidne do dubna v pohode...
uzasny recept co mam rad je tento:

http://conovehonakopci.cz/?p=581
¨
a pak tady je jich vic:

http://conovehonakopci.cz/?tag=dyne
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.9.2013 14:09  24277
tuhle firmu s korenim znate?
aiwai Aiwai alea acta es 18.9.2013 13:25  24276
nemyslim rozvarim do mrte:-) jeste je postreba vodu slit
aiwai Aiwai alea acta es 18.9.2013 13:25  24275
maslo uz nedavam.Jen rozvarim v osolene vode ona se zacne rozpadat sama pak staci trosku pomackat mackadle a ani mixer neni potreba.A dosolim
ziggy 18.9.2013 13:22  24274
jako povařit a rozmixovat, osolit, máslo?
aiwai Aiwai alea acta es 18.9.2013 13:22  24273
jinak ja ji delam misto bramborovekase.Mala ji miluje ale manzel musi dostat neco jineho.
aiwai Aiwai alea acta es 18.9.2013 13:21  24272
nenakrajena dyne vdrzi nekolik mesicu:-)mam pocit, ze sem nekde cetla, ze za dobrych podminek dyne sklizena na podzim vydrzi do brezna.
ziggy 18.9.2013 13:17  24271
sklep?snad ji nesežerou přes víkend pavouci :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.9.2013 13:17  24270
podle mě do úterý vydrží
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.9.2013 13:16  24269
hokaido vcelku vydrží hodně dlouho, když je dobře skladovaná - lednice ale asi ne? Spíš sucho, stálá teplota, světlo?
ziggy 18.9.2013 13:14  24268
já si ji dneska koupila (oranžová hokaido) a zatim řešim, jak se do ní dostat a neuříznout si u toho ruku (momentálně jsem teda v teoretický části, ještě jsem to nezkusila,třeba to bude snadný) .. a to mražení? koupila jsem ji dneska, dostanu se k tomu zpracování nejdřív do pondělí(spíš v úterý), nevim, aby se mi nezkazila, jestli neni líp ji zamrazit už předkrájenou?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.9.2013 13:14  24267
dýni mrazím, ale dělávám z ní jenom polívku
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.9.2013 12:47  24266
Pečená dýně mi přišla dost jalová. Ale celkem zajímavá byla náplň do raviol: http://www.tacos.cz/recept/ravioli-s-dyni, Je to ale extrémně výrazné, spíš jako předkrm, nedá se toho sníst moc.
jannovak jannovak Aldebaraňané necestují v raketách, - nýbrž naopak, rakety v nich... 18.9.2013 12:35  24265
Dobre a jednoduche jsou platky dyne (hokaido) jen tak opecene na plechu (posolene, na olivovem oleji? koreni?) Jedl jsem to u tchyne, zkusim pripadne vyzvedet vic.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt