Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2013 09:06  24349
phannyAni tyhle druhy hub nevydrží v kondici hodinu vaření. Když dělám kanapky s liškama, tak lišky vařím max 10 minut. Teď už je tedy dělám v páře/konvektáku, protože vaření jim prostě vezme hodně chuti. Když děláš hovězí po burgunsku, tak žampiony se slaninou a cibulkama taky restuješ vedle a nevaříš hodinu s masem. Když má někdo rád blemcavé houby, tak mu není pomoci, ale optimální to není. To samé platí o slanině,kterou jsem zmiňoval společně s houbama. Tam se snad nikdo přít nebude.
nula nula všetko je tak, ako má byť 24.9.2013 09:03  24348
RoyalTen článok je hodne rozporuplný. Ak si vezmeš výpoveď - "někteří houbaři jsou na tuto houbu citliví a nemohou ji konzumovat, pro některé snad může být i mírně jedovatá," píše na serveru www.houbar.cz Vladimír Antonín." Tak potom tú osemdesiatročnú pani nemohla zabiť tá bedla. Mohla byť jedným z prítomných faktorov pri jej úmrtí. Ale ak sa u vás vyskytlo viacero prípadov otráv, tak sa samozrejme možno bedle červenající vyhnúť. Ja ju bežne konzumujem, rastie tu v okolí hojne.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.9.2013 21:18  24347
nula [24336]: http://hobby.idnes.cz/pozor-na-bedlu-cervenajici-tato-jedla-houba-zabila-zenu-z-plzenska-1cr-/houby.aspx?c=A110909_090731_plzen-zpravy_alt
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.9.2013 21:16  24346
phanny [24343]: Ryzce miluju, ale u nás je teď moc nenacházím.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 23.9.2013 11:04  24345
ziggy [24335]: Děkuji.o))))
ziggy 23.9.2013 10:51  24344
hlavně čerstvý houby mám tak jeden týden v roce, jinak to je z mrazáku nebo sušený .. o křupavosti nemůže být řeč :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.9.2013 10:24  24343
No nevím, já bych řekl že záleží na druhu houby ne? Hříbek, liška a zampion nebude blemcavej ani po hodině vaření, růžovka nebo babka je blemcavá i syrová... Rizoto mi zatím nejvíc chutnalo z co největšího počtu druhů dohromady.

Ad Royal, Zkus (pokud najdeš) na plotně nasuchu rychle opéct ryzce. Zatím jsem (kromě muchomůrky císařské - ve Španělsku) lepší houbu v lepší úpravě nejedl.
ziggy 23.9.2013 09:54  24342
ja bych krupavy v rizotu taky fakt nerada
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.9.2013 09:48  24341
Pohlreicha na vás!
nula nula všetko je tak, ako má byť 23.9.2013 09:39  24340
A blemcavé sú aj zdravšie. Huby sú vo všeobecnosti pomerne ťažko strávite¾né a tie blemcavé sú na tom o dosť lepšie. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.9.2013 09:37  24339
Když já ty blemcavý houby právě ráda...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.9.2013 09:35  24338
ad houbové rozoto se slaninouSlaninu a houby bych orestoval na pánvi určitě zvlášť, aby byly pěkně křupavý a šťavnatý, když je budeš 20 minut vařit budou blemstavý.
nula nula všetko je tak, ako má byť 23.9.2013 08:42  24337
RoyalJedine, že by si sa bál zámeny s muchomůrkou růžovkou zvanou aj masák, ale tá je taktiež jedlá a vynikajúca. Ve¾ké roztvorené klobúky bedlí aj muchomŮrky růžovej sú najlepšie ako rezne v trojobale.
nula nula všetko je tak, ako má byť 23.9.2013 08:39  24336
RoyalDužina nezčervená u bedle vysokej, ale u bedle červenajúcej k¾udne zružovieť môže a je rovnako jedlá a chutná, ako bedla vysoká. Kde si to počul, že nesmie zrůžovieť?
ziggy 23.9.2013 08:35  24335
houbové rizoto se slaninou• 80g másla
• 1 cibule, nadrobno pokrájená
• 250g krémových žampionů nebo lesních hub, nakrájených na plátky/kousky
• 130g jemně pokrájené slaniny
• 1,5l drůbežího vývaru
• 400g rizotové rýže
• 150ml suchého bílého vína
• 80g parmazánu, najemno nastrouhaného
• hrst hladkolisté petrželky

Polovinu másla rozehřejte ve větším plochém kastrolu nebo vysoké pánvi. Za stálého míchání osmahněte na cibulce houby a slaninu (asi pět minut), aby zvláčněly. Vývar mezitím udržujte stále horký, ale nevařte ho, aby se neodpařoval.

Vsypte do kastrolu rýži a několik minut ji za stálého promíchávání opékejte, až zrnka začnou vydávat praskavý zvuk a obalí se máslem. Nenechte ji ale zhnědnout.

Vlijte víno a na vysokém plameni míchejte, aby se odpařil alkohol. Pak přilijte šálek vývaru, promíchejte, nechte vývar vsáknout a po naběračkách přidávejte další. Celkem to trvá asi dvacet minut; po této době bude rýže nasáklá, krémovitá a získá vlhký vzhled.

Zbylé máslo smíchejte s nasekanou petrželkou a sýrem. Vmíchejte do rizota, přikryjte a nechte tři minuty stát už ne na plotně. Rýže vsákne poslední zbytek vývaru – když jí protáhnete vařečku, zůstane za ní cestička.

Podávejte se strouhaným parmazánem.



[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt