Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 29.9.2013 21:09  24388
krmastak nakonec bylo menu:
drubezi vyvar
kralik brailon s bramborem nebo ryzi(podle oho kdo jak chtel)
mrkvovy salat
jako dezert francouzsky maslovy kolac podle tohodle receptuhttp://www.mamincinyrecepty.cz/mazance-zaviny-buchty/francouzsky-maslovy-kolac
a k svacine(tady proste musi byt maso) rizky z kralicich stehen a krkovice s domacim chlebem(treti pokus o kvaskovy chleba dopadl naprosto uzasne)
shelle Shelle - Good Service 28.9.2013 21:33  24387
Ja mela datlove jednou, nepecene, raw food recept. Jako bylo to dobry, ale proste to pro me nebyly brownie.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.9.2013 21:21  24386
Tak zítra upeču ty fazolove brownies. Jsem zvedavej!

Brownies miluju a predstava, ze by mohly existovat i v dietnejsi verzi je lakava!
shelle Shelle - Good Service 28.9.2013 15:18  24385
Dietnejsi mi to asi nebude moc chutnat. Ale sladke, Kde je red bean paste je dobre.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.9.2013 14:23  24384
dietni browniesAsi zkusim

http://kulturistika.ronnie.cz/c-12406-dneska-varim-ja-gabriela-benedova-fitness-brownies.html
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.9.2013 14:09  24383
shelleNemas nahodou receptik na dietnejsi verzi brownies? Ja zatim delal vzdycky ty klasicke a rad bych zkusil nejakou mensi "kalorickou bombu".

Nekde jsme videl, ze se delaji i z cervenych fazoli :)
shelle Shelle - Good Service 28.9.2013 14:03  24382
Jezis, ja se ho bojim :) ma to podobne asi klukum, ale nedava k masu skorici a cukr, coz mne tam hodne chutna. Ono to trosku zkaramelizuje.

Dobry ude asi vsechno. Ja mampak v placce rada ty salsy dve , bud rajcatova a smetanova, nebo avokadova a smetanova.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.9.2013 13:42  24381
Diky za tip. Ja mezitim nasel jeste toto:

http://www.youtube.com/watch?v=3LvsMJ2hHkc
shelle Shelle - Good Service 28.9.2013 13:37  24380
Prvni o jsem delala presne podle kluku v akci, teduz ale nedavam do masa pepr, na jedne panvi delam maso, na druhe papriky, cervenou cibuli a par kousku nejakeho zluteho melounu ma prouzky. Pak to vse hodim k masu, dam na stul, ohreju placky a davame avokadovou, rajcatovou a smetanovou salsu, k tomu syr. Je to teda spis tex mex nez mexicka kuchyne :) a kluci maji maso na kousky, ale v restauraci se udela steak v celku ( hovezi, kureci ...) a pak nakraji a hodi na zeleninu.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.9.2013 13:31  24379
shelleMohla bys mi napsat svůj recept na fajitas? Diky.
shelle Shelle - Good Service 28.9.2013 13:29  24378
ZiggyDelala jsem takhle a proste to trva http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/205562221900015/?deid=1137&recept=46

Nejsou to hodiny, ale v souctu s casem na dalsi pripravu fajitas to byla proste dlouha akce, takze v Anglii kupuji cerstve chlazene a je to.
ziggy 28.9.2013 13:14  24377
trvalo? naházim to do mixéru a je to ..
shelle Shelle - Good Service 28.9.2013 11:18  24376
Delala jsem podle receptu od kluku v akci, avokadovou a rajcatovou, chvili to trvalo :( ted kupuji cerstve chlazene trio, kdyz delam fajitas.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.9.2013 09:27  24375
dotazDocela bych měl někdy chuť udělat doma tortilly. Děláte do toho domácí salsu? Ja delal jednou rajcatovou a nebylo to zrovna za pár minut hotové.

Když už jsme u toto, čím plníte tacos nebo burritos? Tipy prosím.
scalex Scalex 27.9.2013 23:06  24374
Potvrzuju, chilli pikant už od Antonína kupuju v gastro balení. Jinak na mexická jídla většinou míchám tohle Chilli pikant s trochou mletého cuminu (římský kmín) a je to přesně ta echt tex-mex chuť jak má být a přitom je to nepálivé.

Za Chilli pikant Antonína velebím, protože miluju mexická jídla a zároveň naprosto nesnáším pálivost.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt