Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2013 19:44  24427
Shelle kvasekkvasek rkmim tou moukou ze ktere byl(u me to je zitna) a potom zadelavam hladkou moukou.normalni a mam vyzkousenou i celozrnou
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 19:25  24426
http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/27-rohliky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 19:24  24425
Těsně vedle :) Správný web, špatný recept :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 19:24  24424
http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/538-francouzke-spaldove-bagety
pavlajs pavlajs 3.10.2013 19:09  24423
rychlonohtohle to mi nedělej :) a nebo jinak .... dej recept a postup, jak se dosáhne takových nádherných rohlíků .... jdu do toho :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.10.2013 18:22  24422
výsledek 2i - image hosting zdarma
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 3.10.2013 17:55  24421
Scalex [24412]: já teď spíš motám pletýnky :) akorát jsme ve dvou velkých a dvou malých v podstatě schopni tu dávku sníst na posezení
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 17:43  24420
zblunce [24419]: No tak to jsem nikdy neřešila, kde je nějaký ten konečný stav. Těsto prostě výrazně zvětší svůj objem, no. Jestli by kynulo ještě dál, kdybych ho nechala, to neřeším. Stejně ho po vykynutí zase prohněteš, takže splaskne. Pak zase ještě necháš třeba 15 minut kynout výrobky na plechu, než ho strčíš do trouby.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2013 17:38  24419
Anka [24416]: ja proste nevim, jak poznam, ze uz je vykynuto...
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 17:26  24418
Kdyz je rec o kynuti ...Kdyz dostanu zivy kvasek, tak pak do nej musim sypat mouku, z ktere je on, nebo tam sypu jakoukoli? A pecu pak ze stejne mouky, co je on, nebo z jakekoli?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 17:17  24417
zblunce [24415]: BTW ono se nepředpokládá, že víš, jak na kynuté těsto. Ono se předpokládá, že máš domácí pekárnu. A ta už ví své.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 17:17  24416
zblunce [24415]: No, upřímně, na tom těstě není co umět. Necháš v teple (např. u topení) vzejít kvásek (trocha mléka z receptu, trocha cukru z receptu, troška mouky a kvasnice). Ten pak naliješ do zbytku surovina, smícháš to v těsto, posypeš ho lehce hladkou moukou, mísu přikryješ utěrkou a necháš zase v teple kynout. Dlouho to nebude dělat nic a pak to prostě vykyne. Když to nevykyne, měla jsi špatné kvasnice. A jestli se bojíš, tak kup kvasnice instantní a můžeš vynechat fázi kynutí kvásku.

Rohlíky jsem podle toho receptu dělala, domácí pekárnu nemám a vyšly výborně.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2013 16:04  24415
jo, ale koukam, ze to predpoklada, ze umis kynute testo :-( ze tam vubec neni napsano, jak na testo...
scalex Scalex 3.10.2013 15:57  24414
Polévkovou lžíci. Ne moc vrchovatou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2013 15:34  24413
Scalex [24412]: a kolik tam potom davas toho cukru?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt