Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.10.2013 22:49  24434
shelleClotted cream a scones v čr? My life is complete!
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 3.10.2013 22:46  24433
V lednici bez dokrmování mi kvásek vydržel bez problému týden.
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2013 22:02  24432
ze kvasek potrebuje nutne nakrmit poznas podle toho ze se oddeli voda od mouky.Voda udela louzi nahore.jinak dokrmuju jednou denne par lzicemi mouky a stejnym mnozstvim vody.Kvasek by mel byt spis ridky(asi jako kvasnice, kdyz je hodis do mlika)jinak kysne pomalu(vlastni zkusenost).
U kvasku je velmi pravdepodobne ze bude bud zitny nebo psenicny.U nas maji zitnou mouku normalne ve vetsim obchode.Kdyby byl psenicny tak se da mouka vyuzit jinak.Slysela jsem ze maji lide i kvasek vycedruhovy.
Rozmnozeni kvasku trva tak tri dny(chce to s tim pocitat kdyz planujes peceni) do lednice je lepsi davat kvasek hustsi a ve vetsi sklenici at ma prostor(jedne pribuzne vybuchla sklenice v lednici) s delsim uchovavanim nemam zkusenost zatim sem ho mela v lednici nejdele dva dny.Nekdo ho i mrazi
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 21:52  24431
AiwaiDiky. A jak casto se to krmi? Kdyz ho dostnau, tak asi abych tu mouku mela uz, ze jo? Nebo poprosim o to mouku teda k tomu. Ja ho asi dostanu pristi tyden, ale nevim, kdy se k peceni dostanu.
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 21:51  24430
Dokonce tam i pry maji clotted cream nove. Scony uz meli predtim, tak ted to jen vylepsili.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 21:12  24429
BigDejvid [24428]: Co zavedly chlaďáky, mají dost lákavý výběr všeho možného.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 3.10.2013 20:54  24428
Jak jsme tady se Shelle rozebirali fajitas, tak dneska jsem videl salsy prodavat v Markovi a Spencerovi. Kdyby nekdo chtel.
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2013 20:44  24427
Shelle kvasekkvasek rkmim tou moukou ze ktere byl(u me to je zitna) a potom zadelavam hladkou moukou.normalni a mam vyzkousenou i celozrnou
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 20:25  24426
http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/27-rohliky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 20:24  24425
Těsně vedle :) Správný web, špatný recept :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 20:24  24424
http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/538-francouzke-spaldove-bagety
pavlajs pavlajs 3.10.2013 20:09  24423
rychlonohtohle to mi nedělej :) a nebo jinak .... dej recept a postup, jak se dosáhne takových nádherných rohlíků .... jdu do toho :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.10.2013 19:22  24422
výsledek 2i - image hosting zdarma
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 3.10.2013 18:55  24421
Scalex [24412]: já teď spíš motám pletýnky :) akorát jsme ve dvou velkých a dvou malých v podstatě schopni tu dávku sníst na posezení
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 18:43  24420
zblunce [24419]: No tak to jsem nikdy neřešila, kde je nějaký ten konečný stav. Těsto prostě výrazně zvětší svůj objem, no. Jestli by kynulo ještě dál, kdybych ho nechala, to neřeším. Stejně ho po vykynutí zase prohněteš, takže splaskne. Pak zase ještě necháš třeba 15 minut kynout výrobky na plechu, než ho strčíš do trouby.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt