Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.10.2013 10:16  24441
BigDejvid [24438]: ja jeden mela a docela mi chutnal :-)
jinak ja u nich miluju muffins, ted jsem koupila ty zelene fazole, tak se na ne taky tesim.
meli jsme nejake chlazene ty asijske potvory a to teda nic moc...
aiwai Aiwai alea acta es 4.10.2013 09:21  24439
vcera sem zadelala na kvaskove loupaky.Cast sem upekla hned (po zrychlenem kynuti na nadobe steplou vodou) a cast me jeste ceka, ale tyvcerejsi jsou i tak moc dobre
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.10.2013 09:20  24438
Jinak ja si vetsinou kupuju v M&S čokoladove cookies z jejich pekarny. Na tu nedam dopustit. Tuhle jsem mel krevetovy salat a ten taky nebyl spatny. Dlouho me laka vyzkouset jejich mrazene cheesecakes. Mate nekdo zkusenost?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.10.2013 09:18  24437
Co přesně je prosím clotted cream a scony? Ať doplním vzdělání.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 4.10.2013 08:01  24436
pavlajs: delal jsem to podle toho
http://bracan.com/pekarna/rohliky/
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 22:57  24435
PhannyM&S na Chodove. Jinak clotted maji i v Robertsons, ale jen nekdy ci na objednavku. Scony nevim, zda maji u R.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.10.2013 22:49  24434
shelleClotted cream a scones v čr? My life is complete!
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 3.10.2013 22:46  24433
V lednici bez dokrmování mi kvásek vydržel bez problému týden.
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2013 22:02  24432
ze kvasek potrebuje nutne nakrmit poznas podle toho ze se oddeli voda od mouky.Voda udela louzi nahore.jinak dokrmuju jednou denne par lzicemi mouky a stejnym mnozstvim vody.Kvasek by mel byt spis ridky(asi jako kvasnice, kdyz je hodis do mlika)jinak kysne pomalu(vlastni zkusenost).
U kvasku je velmi pravdepodobne ze bude bud zitny nebo psenicny.U nas maji zitnou mouku normalne ve vetsim obchode.Kdyby byl psenicny tak se da mouka vyuzit jinak.Slysela jsem ze maji lide i kvasek vycedruhovy.
Rozmnozeni kvasku trva tak tri dny(chce to s tim pocitat kdyz planujes peceni) do lednice je lepsi davat kvasek hustsi a ve vetsi sklenici at ma prostor(jedne pribuzne vybuchla sklenice v lednici) s delsim uchovavanim nemam zkusenost zatim sem ho mela v lednici nejdele dva dny.Nekdo ho i mrazi
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 21:52  24431
AiwaiDiky. A jak casto se to krmi? Kdyz ho dostnau, tak asi abych tu mouku mela uz, ze jo? Nebo poprosim o to mouku teda k tomu. Ja ho asi dostanu pristi tyden, ale nevim, kdy se k peceni dostanu.
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 21:51  24430
Dokonce tam i pry maji clotted cream nove. Scony uz meli predtim, tak ted to jen vylepsili.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 21:12  24429
BigDejvid [24428]: Co zavedly chlaďáky, mají dost lákavý výběr všeho možného.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 3.10.2013 20:54  24428
Jak jsme tady se Shelle rozebirali fajitas, tak dneska jsem videl salsy prodavat v Markovi a Spencerovi. Kdyby nekdo chtel.
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2013 20:44  24427
Shelle kvasekkvasek rkmim tou moukou ze ktere byl(u me to je zitna) a potom zadelavam hladkou moukou.normalni a mam vyzkousenou i celozrnou
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 20:25  24426
http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/27-rohliky

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt