Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 4.10.2013 21:57  24447
Cemu jsem se branila?

PS: vse nej
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2013 20:49  24446
Shelle - cream teachichi, a jak si se tomu ze začátku bránila :)

BigDejvid - chce to vyzkoušet i s tím posh servisem, stříbrný konvičky, pyramidové tácky atd. Nejlepší jsem zažil v Bathu u lázní - Pumphouse. Hraje k tomu živej pianista...
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.10.2013 12:43  24445
Diky oběma za vyčerpávající odpověď :-) vyzkouším.

Jinak ja se zitra chystam na ty domaci fajitas k obidku.
shelle Shelle - Good Service 4.10.2013 11:02  24444
AiwaiDiky, ja asi s tim kvaskem pockam, ted prave se k tomu delsi dobu nedostanu.

BigDejvid, viz odkaz, az budete v Lodnyne, zajdete si nekam na High tea. Jinak samo domo si kup scony, clotted cream a jahodovu (my radsi malinovou) marmeladu, scony nahrat, rozpulit, namazat tluste CC a pak dzemem. Je to hodne syte. Jeden scone na osobu je na chut, dva uz te zaplacnou hodne. Scony si muzes upect sam, na netu jsou recepty. My mame nejradeji ty s rozinkami.

A jeste teda v Londyne v Wholefoods, maji s rybizem, boruvkami a jine scony, ty vypadaji jak velka tlusta cookina spis, ty ani nemazu, ty jen samotne.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 4.10.2013 10:18  24443
Napr. tady
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 4.10.2013 10:17  24442
BigDejvid [24437]: google nic? :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.10.2013 09:16 - Oblíbené kluby (13:15) 24441
BigDejvid [24438]: ja jeden mela a docela mi chutnal :-)
jinak ja u nich miluju muffins, ted jsem koupila ty zelene fazole, tak se na ne taky tesim.
meli jsme nejake chlazene ty asijske potvory a to teda nic moc...
aiwai Aiwai alea acta es 4.10.2013 08:21  24439
vcera sem zadelala na kvaskove loupaky.Cast sem upekla hned (po zrychlenem kynuti na nadobe steplou vodou) a cast me jeste ceka, ale tyvcerejsi jsou i tak moc dobre
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.10.2013 08:20  24438
Jinak ja si vetsinou kupuju v M&S čokoladove cookies z jejich pekarny. Na tu nedam dopustit. Tuhle jsem mel krevetovy salat a ten taky nebyl spatny. Dlouho me laka vyzkouset jejich mrazene cheesecakes. Mate nekdo zkusenost?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.10.2013 08:18  24437
Co přesně je prosím clotted cream a scony? Ať doplním vzdělání.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 4.10.2013 07:01  24436
pavlajs: delal jsem to podle toho
http://bracan.com/pekarna/rohliky/
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 21:57  24435
PhannyM&S na Chodove. Jinak clotted maji i v Robertsons, ale jen nekdy ci na objednavku. Scony nevim, zda maji u R.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.10.2013 21:49  24434
shelleClotted cream a scones v čr? My life is complete!
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 3.10.2013 21:46  24433
V lednici bez dokrmování mi kvásek vydržel bez problému týden.
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2013 21:02  24432
ze kvasek potrebuje nutne nakrmit poznas podle toho ze se oddeli voda od mouky.Voda udela louzi nahore.jinak dokrmuju jednou denne par lzicemi mouky a stejnym mnozstvim vody.Kvasek by mel byt spis ridky(asi jako kvasnice, kdyz je hodis do mlika)jinak kysne pomalu(vlastni zkusenost).
U kvasku je velmi pravdepodobne ze bude bud zitny nebo psenicny.U nas maji zitnou mouku normalne ve vetsim obchode.Kdyby byl psenicny tak se da mouka vyuzit jinak.Slysela jsem ze maji lide i kvasek vycedruhovy.
Rozmnozeni kvasku trva tak tri dny(chce to s tim pocitat kdyz planujes peceni) do lednice je lepsi davat kvasek hustsi a ve vetsi sklenici at ma prostor(jedne pribuzne vybuchla sklenice v lednici) s delsim uchovavanim nemam zkusenost zatim sem ho mela v lednici nejdele dva dny.Nekdo ho i mrazi

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt