Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 8.10.2013 20:32  24461
ja ji cpu do vseho:-) mam ji rada i obalovanou
shelle Shelle - Good Service 8.10.2013 20:00  24460
Ja jen vim, ze vsichni z ni delaji gulas.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.10.2013 19:52  24459
Dneska jsme poprve varil z hlivy ustricne a minuly tyden jsem ji mel v praci na grilu. Zachutnala mi a to hodne. Nejaky zajimavy recept?
scalex Scalex 8.10.2013 17:35  24458
Díval jsem se v televizi na pár dílů pořadu Deník Dity P. a tohle jsem o tom napsal.
scalex Scalex 7.10.2013 13:48  24457
Husu jsem kdysi dělal podle nějakého receptu z Apetitu... nebylo to úplně jednoduché, protože se souběžně pekla husa, pekáč s hrubě pokrájenou zeleninou (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek) - ta se pekla na troše husího výpeku, dále se k tomu vařily tři druhy knedlíků, jablečné čatní a z opečeného krku se dělal sos. Lítali jsme kolem toho pět hodin (bylo potřeba něco děla souběžně a s něčím zase čekat, aby bylo vše doděláno zhruba ve stejnou dobu), ale je pravda, že to nemělo chybu...
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.10.2013 12:48  24456
DonutsTak 4kg hus nie je, pod¾a mňa, až taká ve¾ká, navyše sa z nej ešte vypečie dosť ve¾a masti. Záleží, pre ko¾ko ¾udí budeš variť. Môj návrh je taký, ako má Anka. Jednoducho by som ju klasicky upiekla. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.10.2013 09:36  24455
donutsNevím kolik vás je, ale já všechny tyhle velký ptáky (taky jako ze seznamky :-)) porcuju. Prsa udělám jako minutku/steak, nejradši třeba s červenou čočkou "na rychlo", stehna konfituji v sádle, které vyškvařím z kůže. K tomu podávám "sarlatové brambory" Z kostí udělám vývar, z části pak udělám rizoto s obraným masem po vaření a ještě nějakou zeleninou, kapoustou, špenátem, zbytek vývaru zamrazím. Jsou z toho 3-4 jídla :-)
ziggy 7.10.2013 08:59  24454
muflonek: přemýšlela jsem, že ho udělám spíš po provensálsku.. ale tohle taky nezní špatně
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.10.2013 23:05  24453
ziggy [24452]: králika? upéci v remosce se spoustou cibule a s bůčkem a podávat se špenátem a br. knedlíkem. Mám taky jednoho v mrazáku
ziggy 6.10.2013 21:43  24452
Donuts: mám podobnou situaci s králíkem :-)
aiwai Aiwai alea acta es 6.10.2013 21:03  24451
na pekac s ni:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.10.2013 20:33  24450
Donuts [24448]: Zrovna s husou bych nedělala žádné velké hokusy pokusy.
shelle Shelle - Good Service 6.10.2013 20:12  24449
To zni trochu jak ze seznamky :)
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 6.10.2013 19:53  24448
Nafasoval jsem asi 4kg husu a jelikoz mi zabira pulku mrazaku, tak ji nejdyl pristi vikend hodlam nejak udelat. Nejaky osvedceny recept? Nebranim se nicemu.
shelle Shelle - Good Service 4.10.2013 22:57  24447
Cemu jsem se branila?

PS: vse nej

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt