Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 15.10.2013 11:19  24492
dotaz na AiwaiZdravim, z kvasku pecu chleb, dalamanky i toastovy chleba, ale k rohlikum jsem se jeste nedopracovala. Muzu poprosit o recept? Nebo tady uz byl a ja si toho nevsimla? Toastovy taky musim priste vic osladit, porad to bylo malo... Ale jinak se to s drozdovym neda srovnat co se tyce vlacnosti a vydrze... ;-)

dekuji
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 15.10.2013 08:44  24491
nahradil bych je nejakym susenym ovocem, treba svestky (predem namocene)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2013 08:37  24490
chystam se delat catni ze zelenych rajcat a vsude vidim rozinky - maji tam i nejaky jiny duvod nez chutovy? moc je totiz nemusime...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.10.2013 19:31  24489
Anka [24481]: :o))
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 13.10.2013 13:43  24488
v pátek jsem dělala "odpalované" větrníky na oslavu,kupodivu zmizely dřív,než grilované maso :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 12.10.2013 06:41  24487
Tak dršťkovka z hlívy se povedla skvěle. Nehorázná dobrota :-)
aiwai Aiwai alea acta es 11.10.2013 21:39  24486
tak dalsi varka sladkych rohliku z kvaskoveho testa je venku z trouby.Jeste musim vychytat jak ma byt sladke testo. Porad tomu trosku cukru chybi.
Prvni rohliky stihly utect driv nez sem dodelala kurku na spodnim plechu.
scalex Scalex 11.10.2013 13:02  24485
Anka [24481]: Royal žádný recept nechtěl, jen se spoluvyjadřoval k té hlívodršťkovce.

Já taky všude cpu pod cibuli dobré sádlo, ta chuť je hned jinde.
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.10.2013 12:24  24484
BigDejvidnetreba nič "svlíkat". :)
aiwai Aiwai alea acta es 11.10.2013 12:23  24483
nikdy sem nesvlikala
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 11.10.2013 09:48  24482
Scalex: Díky. Už slintám :)

Té hlívě se svléká klobouček nebo ne? Já ho radši minule svlíknul, neměl jsem čas o tom nic studovat. A když jsem pak procházel nějaký recepty, tak o tom nic nepsali. Koupím tu klasickou, balenou.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.10.2013 09:15  24481
Royal [24479]: A proč jsi chtěl recept, když to stejně děláš po svém? :))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2013 00:01  24480
Jo a cibuli většinou vysmahnu víc, do medova. Mám to tak radši.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2013 00:00  24479
Cibule na OLEJI??? Tak to ne, jedině na sádle, pokud teda náhodou nedošlo... Kterej mák psal ten recept? S kmínem souhlas. Uzená paprika - skoro všude. A do držkový někdy hodím lžíci Vitana koření do guláše. Zkoušel jsem i Adžiku, ale ta nesedne každýmu. Pepř kupovaný mletý i čerstvě mletý mlýnkem - tak 1:1. Jo a já rád dobrej rohlík (pivní).
scalex Scalex 10.10.2013 22:52  24478
BigDejvid [24476]: jedu víceméně podle takhle jednoduchého receptu: http://www.apetitonline.cz/recepty/4022-drstkova-polevka-z-hlivy-ustricne.html

Akorát cibuli nezpěňuju na oleji, ale na sádle. Papriku používám sladkou maďarskou od Antonína (intenzivní chuť i vůně, kupuju ji po gastrobaleních) a přidávám trošku mletého kmínu a Antonínovy uzené papriky, ale ne moc, jen pro lehké ovonění. Hlívu hlavně nakrájet na podlouhlé proužky, aby to vizuálně vypadalo stejně jako pokrájené dršťky. Česnek utřený nebo prolisovaný. Podávat s dobrým chlebem. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt