Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.10.2013 21:42  24504
klasika :) něco jako kuřecí prso s broskví a sýrem - hit moderní kuchyně 90. let - nesmělo chybět na žádném jídelním lístku
aiwai Aiwai alea acta es 16.10.2013 21:34  24503
Phannyto je teda kombinace.....
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.10.2013 21:25  24502
Sirin [24500]: a pritom nakrajenou na prouzky bys ji nepoznala :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.10.2013 20:56  24501
co udělat s masem za 160 KčNašel jsem v kuchařce Česká kuchyně pro každého.https://db.tt/zi87LkRL
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.10.2013 19:33  24500
růžičková kapusta je snad jediná zelenina z mládí, kterou jsem ještě neměla odvahu znovu ochutnat. ;o)
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 16.10.2013 18:54  24499
Můj muž je zase zvyklej na bramboračku s růžičkovou kapustou, což teda z principu odmítám...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.10.2013 16:42  24498
Já to s tou zeleninou slyším prvně a nějak se mi to nezdá :)
triss triss 16.10.2013 16:30  24497
Royal [24496]: to je věc zvyku, doma se nikdy bez zeleniny nedělala, takže mi zas bez ní připadá divná a mdlá
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.10.2013 01:01  24496
triss [24495]: Zelenina v dršťkové, (byť hlívové) je nesporně zajímavá kombinace. Já bych s tím měl asi problém.
triss triss 15.10.2013 19:37  24495
Royal [24477]: dělám ji +- jako je v receptu od Scalex [24478]: ale navíc jsem zvyklá dávat mochovskou směs zeleniny (a zrovna mám hlívovou dršťkovku k večeři ;) )
aiwai Aiwai alea acta es 15.10.2013 13:06  24494
Maggieto bude dost tezke beru to hodne odhadem.
Ale zhruba
0,6 l kvasku
60dk mouky hladke(pridavam trochu celozrne)
1 vejce
1 dcl mleka
0,5 dcl oleje nebo stejne sadla(vcera sem dala skvarky se sadlem a zrovna pecu)
A se soli nebo sukrem mam problem odhadnout u soli bych rekla tak dve lzicky, u sladkych rohliku nevim tam to beru podle chuti.


Ke kvasku pridam vejce tuk ,sul(cukr), mleko a postupne zapracovavam mouku az dostanu tezsi nelepive testo.Pak ho rozdelim na 4 casti z kazde udelam placku tu rozkrojim na na 4 vysece a kazdou pak zamotam smerem ke spicce.
Sladke sem potirala vajickem se skorici slane jen vajicko a trochu soli.
Plechy strcim do trouby a pecu zhruba po 12 hodinach kynuti(nebo kvaseni?:-))

A jak delas toustovy?
ziggy 15.10.2013 12:55  24493
taky nemusim rozinky, většinou je nahrazuju brusinkama
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 15.10.2013 12:19  24492
dotaz na AiwaiZdravim, z kvasku pecu chleb, dalamanky i toastovy chleba, ale k rohlikum jsem se jeste nedopracovala. Muzu poprosit o recept? Nebo tady uz byl a ja si toho nevsimla? Toastovy taky musim priste vic osladit, porad to bylo malo... Ale jinak se to s drozdovym neda srovnat co se tyce vlacnosti a vydrze... ;-)

dekuji
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 15.10.2013 09:44  24491
nahradil bych je nejakym susenym ovocem, treba svestky (predem namocene)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2013 09:37  24490
chystam se delat catni ze zelenych rajcat a vsude vidim rozinky - maji tam i nejaky jiny duvod nez chutovy? moc je totiz nemusime...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt