Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 1.11.2013 21:10  24647
jo to nebylo její dítě?
no mluvim na něj jako na čtyřletýho, ne jako na dospělýho
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 1.11.2013 21:07  24646
ziggy: A jak s ním mluvíš? :) Mně přijde kolikrát horší mluvit na děti přehnaně dětsky, a když je to bezdětná teta, tak bych to asi fakt neřešila. Ale to je asi vcelku jedno, když jde o kuchařský pořad.

Mně na něm teda vadí hlavně to, že je děsně utahaný a nudný. A ty "herecké" vsuvky si mohli odpustit, nebo tam zaangažovat někoho, kdo má aspoň amatérský smysl pro hraní. Že mluví paní, jak mluví, na to by se možná i zvyknout dalo (koneckonců málokdo z jakýchkoli kuchařských pořadů má nějaké super vyjadřování), ale je to rozvleklé a nebaví mě to. A přijde mi, že se k tomu staví pekelně neobratně. To bych tam mohla jít z fleku vařit já :-)
ziggy 1.11.2013 20:41  24645
takhle nemluvim ani se čtyřletým .. :)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 1.11.2013 20:37  24644
Anka: Pokud už má zuby a ukouše, proč ne :)
Podle chování i velikosti bych řekla, že už mu bude minimálně rok a půl.

Ale šarm jeřábnice z OKD je teda přesný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.11.2013 20:14 - Oblíbené kluby (10:20) 24643
ziggy [24641]: Jj, viděli jsme. Tomu děcku bude přes rok (podle té části v lese), ale i tak. Jak v nějaké recenzi někdo napsal: Šarm jeřábnice z OKD.

Ročnímu dítěti cpala do pusy takové ty tvrdé opečené části z šunkaflek a říkala mu: "Opečánky, tohle musíš ochutnat."
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.11.2013 19:57  24642
ziggy [24641]: Mne stacil zacatek v lese.
ziggy 1.11.2013 19:56  24641
zapnete si ditu,ma u stolu tak desetimesicni dite a mluvi s nim jako by to byl nejaky dospely :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2013 19:36  24640
.. muškátová?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2013 19:35  24639
včera jsme dostali kus dýně, slupka tmavě zelená, vnitřek klasika oranžová .. nevíte, co to je za druh?:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.11.2013 18:14 - Oblíbené kluby (10:20) 24638
Víte o nějakém českém webu s asijskou kuchyní? Nemyslím tím českou asijskou kuchyni, myslím něco trochu autentického.

Kromě:
http://www.asiafood.cz/
http://www.vietfoodfriends.cz/
shelle Shelle - Good Service 31.10.2013 19:39  24637
PhannyNo ten si pravekoupim. :) jestesi kupuji frangipanne, coz je takove trene testo s naplni, take dobre.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.10.2013 19:37 - Oblíbené kluby (10:20) 24636
(A rovnou přiznávám, že profiterols jsem ještě nedělala, ale už jsem velmi úspěšně zvládla žloutkové věnečky, takže se dá říct, že jsem stále na cestě ;))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.10.2013 19:36 - Oblíbené kluby (10:20) 24635
Zrovna phanny by nějakou zajímavost pro domácí podmínky dodat mohl :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.10.2013 19:32  24634
Croisanty plněné marcipánem jsou moc dobré :), ale doma bych se na to krajcvajc...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.10.2013 17:46 - Oblíbené kluby (10:20) 24633
Blíží se Vánoce, tak mě napadá, že můžete posílat své oblíbené vánoční recepty, ať zase trochu rozšíříme Lopuší kuchařku. Nemusí to být vysloveně jen cukroví (a když cukroví, tak spíš nějaké speciality, linecké a rohlíčky stejně každý dělá ty svoje vyzkoušené...).

Forma příspěvku viz tento vzor (dodržením mi uděláte radost, protože jinak to musím řepisovat):

SKOŘICOVO-MANDLOVÉ HVĚZDIČKY

500 g mandlí
3 bílky
400 g práškového cukru
1½ polévkové lžíce mleté skořice
2 polévkové lžíce rumu nebo citrónové šťávy

Neoloupané mandle nameleme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přimícháme prosátý práškový cukr. ⅓ této hmoty odložíme, zbytek smícháme s mandlemi, skořící a rumem. Těsto vyválíme na pocukrované desce na výšku cca 1 cm. Vykrajujeme z něj hvězdičky, které klademe na plech s papírem. Natřeme je odloženou cukrovou polevou. Přes noc necháme schnout (nebo aspoň několik hodin). Potom rychle upečeme v předehřáté troubě, aby povrch zůstal bílý. Pečeme cca 4–5 minut při teplotě 200–225 °C.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt