Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 10.11.2013 22:34  24724
Tak pro sichr celý postup. Kachnu den předem nasolit a okmínovat (já používám mletý kmín, zrníčka nemám rád), vycpat jedním jablkem nakrájeným na čtvrtky. O půlnoci dát do pekáče na dřevěnou mřížku (stačí i mříž ze špejlí), přiklopit a dát do trouby na níže uvedené časy a teploty (příspěvek 24720). Nepodlévat, kachna si sama pustí spoustu šťávy. V 9:00 slít štávu, aby se kachna zbytečně nekoupala a kůrčička vznikla na větší ploše...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.11.2013 19:57  24723
ziggy [24722]: To ber tak, že v tak nízkých teplotách se to víc potí než peče :)
ziggy 10.11.2013 19:26  24722
pořád si říkám, že tohle pomalý pečení taky někdy zkusim.. ale nemůžu se rozhoupat. hlava mi nebere, že se to nevysuší :-)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 10.11.2013 19:22 - Oblíbené kluby (13:56) 24721
MrMar [24720]: tak to mě zaujalo. Budeme muset také zkusit takto. :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 10.11.2013 18:16  24720
Royal [24719]: Od půlnoci do šesti na 90, pak do 9:00 na 120, pak už jen odpočívání při 60 stupních a od jedenácti 20 minut na 200 pro vytvoření kůrčičky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.11.2013 17:19  24719
MrMar [24717]: Na kolik stupňů jsi pekl tu káču? Já, když peču na 120, tak se za pět hodin rozpadá.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.11.2013 17:04  24718
a já dělala králíka braillon a vůbec mě to neoslovilo.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 10.11.2013 17:00  24717
Dnes se musím pochválit. Pekl jsem 12 hodin kachnu, k tomu už včera připravené červené zelí na víne s brusinkami a houskový knedlík z hrnků. Bylo to luxusní, pomalé pečení rules!
shelle Shelle - Good Service 9.11.2013 23:37  24716
A:Dnes jsem dělala vepřové s mrkví a brkaší. A zkusila jsem to trochu jinak.
B: Proste sis to cele zbabicovatela :-p

Jako ja vim, ze tohle neni klub vtipy, ani to neni nijak treskute, ale zase tak tragicke to neni, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.11.2013 23:05  24715
Tak možná existuje jen jedna správná úprava mrkve, já nevím...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.11.2013 23:04  24714
Nevim, jaký význam má pro tebe výraz zbabicovat, ale já bych tomu, že nerozvařím mrkev na sračku, zbabicování neříkal...
shelle Shelle - Good Service 9.11.2013 22:57  24713
Verim. Proste sis to cele zbabicovatela :-p
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.11.2013 22:26  24712
Shelle [24711]: Ta mrkev je výborná! Klasickou českou dušenou mrkev mám moc ráda, ale tu jsem dnes nevařila.
shelle Shelle - Good Service 9.11.2013 22:14  24711
Az na tu 'zkazenou' mrkev to musela byt mnamka. Ale kdyz tomu nerikas dusena mrkev, tak je to v poradku a jsite dobre.

Ja konecne delala ten proklety quiche, neprisel mi sice moc francouzsky, ale chutnal moc dobre. Ale priznam se, ze jsem podvadela a koupila krehke testo. Tak priste snad od podlahy.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.11.2013 19:51  24710
Pórková polévka přidána do naší kuchařky. Takto ji dělala moje prababička, takže to je jediná správná verze. Samozřejmě. Je to velmi rychlé a nenáročné na nádobí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt