Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.11.2013 21:31  24789
je nějaké jídlo typicky námořnické? našla jsem labskaus, ale nevím, jak bude vypadat na talíři, tak pátrám dál...
(překvapuje mě, kolik jídel, co se jmenuje námořnické, obsahuje houby...)
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.11.2013 21:20  24787
AiwaiEšte jedny úliky- kokosové:

200 g kokosu, 2 lyžice nastrúhaných piškótovů, 100 g práškového cukru, 80 g masla, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice rumu, 1 bíelko,

Krém na plnenie:
60 g mekkého masla, 1 žåtok, 50 g práškového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 lyžice rumu.

Gu¾até piškóty na podklad
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.11.2013 09:55  24786
AiwaiTak nedávala som ich vlani sem, ale do klubu Vánoce. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.11.2013 09:18  24785
Tak nějakou variaci holandské omáčky k nim můžeš udělat.
ziggy 25.11.2013 09:10  24784
dík
ty svatojakubky když si je dáváme v restauraci, tak ale mívají nějaký sos..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.11.2013 09:00  24783
ziggyKrevety nevařit, ale restovat na pánvi. Různých marinád najdeš všude hafo, já mám rád s čili papričkou a zázvorem, nerad na sladko. Můžeš obalit v tempuře.Pokud je máš i se skořápkou, vždy před úpravou oloupat a nechat jen ocásek. Ze skořápek udělat vývar a pak udělat nějakou variaci thajské polívky.

Svatojakubky se jen orestujou krátce z obou stran,
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.11.2013 08:53  24782
AiwaiDávala som ich sem vlani.

Gaštanové úliky:

1 gaštanové pyré mrazené (200 - 250g)
50g masla
cca 100g najemno zomleté detské piškoty
uvarená a vychladnutá káva na zamiesenie
práškový cukor pod¾a chuti
vaječný likér na plnenie
okrúhle detské piškóty na podstavce
čokoláda na namáčanie

Mätové - mátové úliky

240 g piškóty okrúhle
2 ks napolitánky Mäta (Máta) - v kakaovej poleve - pomelieme
3 PL cukor práškový
2 PL umu (rumu)
6 PL mlieka
100 g masla

Plnka :
1 ks pikao

Ja som práve včera urobila asi 65ks klasických orechových, nie na Vianoce, ale na oslavu 60. narodenín môjho muža, ktorá bude v sobotu. Celý týždeň budem piecť pre cca 60 ¾udí.
aiwai Aiwai alea acta es 24.11.2013 21:24  24781
hrnkove mam nejradsi(nerada vazim)
aiwai Aiwai alea acta es 24.11.2013 21:24  24780
nespecham :-) rada pockam
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.11.2013 21:19  24779
Aiwai [24778]: ja pouzivam z hrnickove kucharky... ale u te budu az nekdy v tydnu
aiwai Aiwai alea acta es 24.11.2013 21:18  24778
nemate nekdo dobry recept na vosi hnizda nejlepe bez orechu(ty si necham na jine cukrovi:-)))
ziggy 24.11.2013 18:52  24777
Mam pytel loupanych krevet (takovy velky) .. co se s nima tak jeste da delat krom uvarit a zakapnout limetou?chcem si je dat na stedry den k obedu,tak chci ted otestovat nejaky zajimavy,neslozity recept..

jeste uvazujeme nad muslemi sv.jakuba,pry je podavaji mrazene v makru.. ale s tema uz teda tuplem nevim co udelat..
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.11.2013 16:40  24776
ziggy [24774]: Čistě vege je jenom část, ale i ostatní si rádi zobnou zeleniny, saláty a podobně. Počet lidí uvádim jenom kvůli představě kolik zhruba toho budu dělat a jak moc to může bejt náročný a komplikovaný - čiliže množství velké, složitost minimální.
A je to normální, tradiční vánoční večírek :)
shelle Shelle - Good Service 23.11.2013 12:01  24775
Imho vsichni ne, nekteri
ziggy 23.11.2013 11:12  24774
mrcos: a vsech tech 300lidi bude jist repu?vsichni jsou vegetariani?to je nejaka vernisaz nebo co?promin,me to fakt fascinuje :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt