Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2013 22:10  24868
A když tam místo hery dáte máslo, bude to o 15 korun dražší a 5x lepší. Margaríny do pečiva jsou ZLO!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2013 11:48  24867
Jo, slané pečivo.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 6.12.2013 11:01  24866
brynzu mají všude, v těch kelímkách, kupuju v tescu i ve spaaru.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 6.12.2013 11:00  24865
takže je to takové slané pečivo?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2013 10:59  24864
mívají ji v Lidlu i Kauflandu (na farmářské trhy, které jsou u nás 1x za měsíc ve čtvrtek od 9 do 16 se samozřejmě nedostanu, takže ji mají možná i tam)
ziggy 6.12.2013 10:53  24863
musim někde narazit na brynzu a zkusit to ..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2013 10:53  24862
Přesně z tohoto těsta dělám tyčinky - rozválím, vykrájím rádlem, potřu vajíčkem, posypu čímkoliv - sezam, různé sekané oříšky, sýr, mák... upéct. Lepší než nějaký éčkový čipsy :)
ziggy 6.12.2013 08:52  24861
Dostala jsem tip na zajímavý koláč:
Kolik brynzy, tolik Hery a tolik hladké mouky (nejlíp všeho 25 dkg). Smícháš, na hodinu necháš uležet, potom rozválíš na placku o 1 cm a vykrajuješ jaký chceš tvary. Pak se to na plechu potře vajíčkem (nebo klidně ještě před tím vykrajováním) a na vrch se nasypou třeba ořechy. Na 180 stupňů pečeš 10-15 minut.
shelle Shelle - Good Service 5.12.2013 22:41  24860
PhannyTak muj kenwood ma deset let, nasich tricet let, ten teda uz je na tom hur, ale zatim si tohohle fesaka neobhajim a nemuzem dovolit. Asi az jednou do vlastni kuchyne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2013 22:36  24859
kenwood je investice, ten máš do konce života. Všechny domácnostní přístroje, které používám v práci vydrží rok pak jdou do popelnice. Nejstaršího kenwooda mám letos 10 let a menil jsem tam jen elektroniku a metly. Běhá denně určitě minimálně 2 hodiny.
shelle Shelle - Good Service 5.12.2013 22:22  24858
PhannyNeprovokuj
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.12.2013 21:39  24857
phanny [24856]: Jen ať míchá. Byly by to nejdražší kaše na světě, kdyby je vařila v takové mašině.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2013 21:04  24856
... tak je to malinkato overkill to jo... ale zas tu kaši nemusíš míchat :)
ziggy 5.12.2013 20:47  24855
kdyz ja quiche dost nerada :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.12.2013 20:41  24854
phanny [24851]: Tak to dík.

(Anka řiká: Tak už vim, co chci k Ježíšku.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt