Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.12.2013 23:05  24898
Anka 24892Jak jsi dělila to vajíčko? Vapadá to zajímavě a možná bych to taky zkusila z poloviční dávky.
shelle Shelle - Good Service 8.12.2013 22:18  24897
phannyA jak krajis ananas? Mas ten rucni krajec loupac nebo nejaky eletricky ci to delas rucne? Nam se ted rozbil ten plastovy loupokrajec a rucne jsem to chtela rozkopnout.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.12.2013 22:11  24896
phanny [24894]: A mně to i chutná.
shelle Shelle - Good Service 8.12.2013 22:07  24895
Povidla urcite lepsi.

Proc v CR tak frci davat vsude pudink?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2013 21:02  24894
Makové cukrovíto se mi líbí!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.12.2013 16:33 - Oblíbené kluby (18:50) 24893
Zapomněla jsem na postup na krém:
Uvařte z mléka a pudinkového prášku hustý krém. Až vychladne, prošlehejte ho s máslem utřeným s cukrem.

(Mimochodem, píšou, že péct 15 min. na 180 st. Kdybych to pekla tak dlouho, tak z toho mám oharky. Poloviční čas úplně stači.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.12.2013 16:31 - Oblíbené kluby (18:50) 24892
Makové cukroví300 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
250 g másla
250 g pomletého máku
1 vejce

Udělat těsto, vychladit, vyválet (silnější plát je lepší) a vykrajovat.

Podle receptu by se to ještě mělo slepit pudinkovým krémem a potřít citrónovou polevou, ale to se mi k tomu nehodí. Spíš bych použila povidla. Ale Wronski to chce jako sušenky, tak to má mít.

Na slepení:
400 ml mléka
1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku
150 g cukru


Dělala jsem těsto z poloviční dávky a myslím, že to úplně stačí. Ale je teda fakt, že to neslepuji, tak toho mám jednou tolik :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2013 09:17  24891
Másla s kravičkou nebo s kopretinou jsou fujky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.12.2013 21:03  24890
akce v Bille je belgické máslo, koukala jsem v pátek a nekoupila, nepotřebuju máslo, co dva roky jezdí kolem světa.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.12.2013 19:34  24887
Je to prostě máslo s kravičkou:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.12.2013 18:10 - Oblíbené kluby (18:50) 24886
phanny [24884]: Bez akce za cca 44 Kč a s akcí lehce přes 30 Kč. (Jsem myslela že narážíš na to, že Kvítko psala, že v Bille mají akci na máslo, tím pádem je levné.)
shelle Shelle - Good Service 7.12.2013 13:22  24885
No polokoule prave se neda srovnat. Ja kdyz jdu fo malych samosek, je vyber neslanych tristni, 1-2 druhy a vetsinou jeden vyprodany. Jinak nejradsi mam bio ze Sains. A jeste bio rachel's. Tam me Zarazi, ze je po vyndani mekke docela.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.12.2013 13:21  24884
AnkaJá akce v bille nesleduju, pozoruju jen aktuální ceny a zrovna jihočeské bez akce bývá za 46 kč afaik.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.12.2013 13:19  24883
Ale imho je v anglii nejlepší to obyčejné anglické. Stejně jak mlíko.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.12.2013 13:18  24882
Za to president "slaná polokoule"...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt