Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.12.2013 11:16  24903
Dík, budu mít menší odpad.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.12.2013 10:53  24902
Ehm, první odkaz na tytrubko.https://www.youtube.com/watch?v=GViaOUTC3rY&feature=youtube_gdata_player
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.12.2013 10:48  24901
shelleRučně. Chce to ostrej nůž. Ale dobrej fígl na to maj asiati, loupou to nějak do spirálky, ale to jsem ještě neodkoukal.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.12.2013 01:11  24900
phanny [24876]: Nojo, tak to jsou profi záležitosti, doma špičky neděláme :o))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.12.2013 00:18  24899
Foxka [24898]: Nedělila, vzala jsem nejmenší, co bylo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.12.2013 00:05  24898
Anka 24892Jak jsi dělila to vajíčko? Vapadá to zajímavě a možná bych to taky zkusila z poloviční dávky.
shelle Shelle - Good Service 8.12.2013 23:18  24897
phannyA jak krajis ananas? Mas ten rucni krajec loupac nebo nejaky eletricky ci to delas rucne? Nam se ted rozbil ten plastovy loupokrajec a rucne jsem to chtela rozkopnout.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.12.2013 23:11  24896
phanny [24894]: A mně to i chutná.
shelle Shelle - Good Service 8.12.2013 23:07  24895
Povidla urcite lepsi.

Proc v CR tak frci davat vsude pudink?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2013 22:02  24894
Makové cukrovíto se mi líbí!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.12.2013 17:33  24893
Zapomněla jsem na postup na krém:
Uvařte z mléka a pudinkového prášku hustý krém. Až vychladne, prošlehejte ho s máslem utřeným s cukrem.

(Mimochodem, píšou, že péct 15 min. na 180 st. Kdybych to pekla tak dlouho, tak z toho mám oharky. Poloviční čas úplně stači.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.12.2013 17:31  24892
Makové cukroví300 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
250 g másla
250 g pomletého máku
1 vejce

Udělat těsto, vychladit, vyválet (silnější plát je lepší) a vykrajovat.

Podle receptu by se to ještě mělo slepit pudinkovým krémem a potřít citrónovou polevou, ale to se mi k tomu nehodí. Spíš bych použila povidla. Ale Wronski to chce jako sušenky, tak to má mít.

Na slepení:
400 ml mléka
1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku
150 g cukru


Dělala jsem těsto z poloviční dávky a myslím, že to úplně stačí. Ale je teda fakt, že to neslepuji, tak toho mám jednou tolik :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2013 10:17  24891
Másla s kravičkou nebo s kopretinou jsou fujky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.12.2013 22:03  24890
akce v Bille je belgické máslo, koukala jsem v pátek a nekoupila, nepotřebuju máslo, co dva roky jezdí kolem světa.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.12.2013 20:34  24887
Je to prostě máslo s kravičkou:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt