Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2013 00:23  25019
Až budu mít pocit, že pro ni mám využití, vezmu si tu máminu, která v ní dělá jen ty knedlíky (na ty jí to dvakrát za rok klidně půjčím). Není to póza, prostě pro sebe za ty prachy nevidím dostatečné využití. A to místo je další zásadní důvod. Spotřebiče mají stát neustále připraveny k boji, jinak jsou k ničemu. A žádné vhodné místo, kde bych tento krám chtěla mít, tu už fakt nevidím.
scalex Scalex 30.12.2013 00:08  25018
Kdo mluví o kuchyni? Pekárna může běžet kdekoli, kam se jí přivede elektřtina. Třeba v koupelně na zemi.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.12.2013 00:02  25017
Scalex [25016]: tak ono jde spis o to, ze kuchyn neni nafukovaci :-)
scalex Scalex 29.12.2013 23:58  25016
Škoda takové posy; kdybys viděla (a ochutnala) ty škvarečky, co jsem v pekárně posledně vyškvařil... nebo domácí marmeláda z pekárny... No a samozřejmě těch kynutých těst, co jsme v tom nadělali. Akorát jsme v tom teda už asi tři roky nic neupekli. Ale na to ostatní je to geniální. 8^)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 21:59  25015
Já si pekárnu pořídit nehodlám :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.12.2013 21:58  25014
Ja nechavam kynuta testa zadelat v pekarne. Jestli je suche, pridala bych vodu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 19:42  25013
(Jiné kynuté věci mi podle něj jdou bezva.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 19:41  25012
zblunce [25011]: Tak to může být bezva polévka :) (Ale jinak i u Vaňka se snažím neřídit se slepě a piluji podle vlastní chuti. Také to v některých receptech přehání s máslem, tak se to snažím udržovat v nějakých jedlých mezích. Např. kuře na paprice jsem podle něj dělala, mastnoty jsem výrazně ubrala a bylo dokonalé.)

Jediné, co mi zatím opravdu nevyšlo, jsou houskové knedlíky. Ale ty já jiné ani nezkoušela, tak neumím posoudit, jestli je to receptem nebou mojí technikou. Nezkoušel jste je někdo? Já je dělala dvakrát a pokaždé stejně divné. Problém jsem viděla v příliš tuhém a suchém těstě, které nejde propracovat do hladké šišky. Už před uvařením praská (jako že se to těsto v některých místech prostě nespojí a rozlepuje se). Výsledkem je hodně tuhý a popraskaný knedlík.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2013 15:29  25011
delala jsem celerovou polevku podle Vanka a prisla mi hodne citronova :-( skoro v tom ten celer nebyl citit...
aiwai Aiwai alea acta es 28.12.2013 23:13  25010
normalne mrazim jen sem je nezkousela potom slehat
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2013 23:02  25009
Tak pokud z nich peče Maryna. :-) Její blog taky miluju...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2013 23:01  25008
Teketapa [25007]: ja to nekde cetla a pry jo... kdyz jsem se koukala i na ruzne kucharske blogy, tak treba ma oblibena maryna z nich v pohode pece...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2013 22:47  25007
zblunce: Tak mrazit bílky by mě nenapadlo... vážně jsou pak použitelné?
shelle Shelle - Good Service 28.12.2013 22:36  25006
zblunce [25005]: To je fakt. kdyz ja jsem desny nemrazic, takze ja bych je pak za pul roku vyhazovala. I kdyz je to vejce, to bych vyhazovala po mesici, vlastne bych ho vubec nemrazila, kdyz o tom tak premyslim :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2013 22:32  25005
Shelle [25003]: tak jestli jsem to dobre pochopila, chut na sladke nema ted po Vanocich... za mesic treba chut na bilkovou babovku bude :-) nebo je prida o Velikonocich do nadivky...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt