Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2013 00:13 - Oblíbené kluby (09:21) 25022
Shelle [25021]: Ve skříňce na to nemám místo tuplem. (Tyčák ve skříňce mám a vyndávám ho, mít tam topinkovač, tak na něj kašlu. Nedokážu vysvětlit ten rozdíl...)
shelle Shelle - Good Service 29.12.2013 23:34  25021
Tak to me vyndavani pudi. Co se nevejde na linku, nepouzivam. Mozna u tycaku bych udelala vyjimku, ze by mohl viset na dverich skrinky, ale ten stale nemam, ze.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2013 23:24 - Oblíbené kluby (09:32) 25020
Anka [25019]: ja jsem si to taky myslela, ale ted mam treba toustovac nebo tycovy mixer ve skrince pod linkou a nejak mi nedela problem je vyndat...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 23:23 - Oblíbené kluby (09:21) 25019
Až budu mít pocit, že pro ni mám využití, vezmu si tu máminu, která v ní dělá jen ty knedlíky (na ty jí to dvakrát za rok klidně půjčím). Není to póza, prostě pro sebe za ty prachy nevidím dostatečné využití. A to místo je další zásadní důvod. Spotřebiče mají stát neustále připraveny k boji, jinak jsou k ničemu. A žádné vhodné místo, kde bych tento krám chtěla mít, tu už fakt nevidím.
scalex Scalex 29.12.2013 23:08  25018
Kdo mluví o kuchyni? Pekárna může běžet kdekoli, kam se jí přivede elektřtina. Třeba v koupelně na zemi.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2013 23:02 - Oblíbené kluby (09:32) 25017
Scalex [25016]: tak ono jde spis o to, ze kuchyn neni nafukovaci :-)
scalex Scalex 29.12.2013 22:58  25016
Škoda takové posy; kdybys viděla (a ochutnala) ty škvarečky, co jsem v pekárně posledně vyškvařil... nebo domácí marmeláda z pekárny... No a samozřejmě těch kynutých těst, co jsme v tom nadělali. Akorát jsme v tom teda už asi tři roky nic neupekli. Ale na to ostatní je to geniální. 8^)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 20:59 - Oblíbené kluby (09:21) 25015
Já si pekárnu pořídit nehodlám :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.12.2013 20:58  25014
Ja nechavam kynuta testa zadelat v pekarne. Jestli je suche, pridala bych vodu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 18:42 - Oblíbené kluby (09:21) 25013
(Jiné kynuté věci mi podle něj jdou bezva.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 18:41 - Oblíbené kluby (09:21) 25012
zblunce [25011]: Tak to může být bezva polévka :) (Ale jinak i u Vaňka se snažím neřídit se slepě a piluji podle vlastní chuti. Také to v některých receptech přehání s máslem, tak se to snažím udržovat v nějakých jedlých mezích. Např. kuře na paprice jsem podle něj dělala, mastnoty jsem výrazně ubrala a bylo dokonalé.)

Jediné, co mi zatím opravdu nevyšlo, jsou houskové knedlíky. Ale ty já jiné ani nezkoušela, tak neumím posoudit, jestli je to receptem nebou mojí technikou. Nezkoušel jste je někdo? Já je dělala dvakrát a pokaždé stejně divné. Problém jsem viděla v příliš tuhém a suchém těstě, které nejde propracovat do hladké šišky. Už před uvařením praská (jako že se to těsto v některých místech prostě nespojí a rozlepuje se). Výsledkem je hodně tuhý a popraskaný knedlík.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2013 14:29 - Oblíbené kluby (09:32) 25011
delala jsem celerovou polevku podle Vanka a prisla mi hodne citronova :-( skoro v tom ten celer nebyl citit...
aiwai Aiwai alea acta es 28.12.2013 22:13  25010
normalne mrazim jen sem je nezkousela potom slehat
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2013 22:02  25009
Tak pokud z nich peče Maryna. :-) Její blog taky miluju...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2013 22:01 - Oblíbené kluby (09:32) 25008
Teketapa [25007]: ja to nekde cetla a pry jo... kdyz jsem se koukala i na ruzne kucharske blogy, tak treba ma oblibena maryna z nich v pohode pece...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt