Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.12.2013 10:38  25027
Shellejestli se ti ta ricotta ještě nezkazila, udělej noky
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 30.12.2013 10:05  25025
pekárnu jsme chtěli v době, kdy byl ve Stráži problém koupit v poledne pečivo
a pekli jsme chleba dost často

teď peču chleba i housky v troubě, ale jako zadělávadlo těsta jest pekárna využívána neustále a často ... a ještě sem vstupuje faktor načasování ... 40 minut po opuštění postele tahám z trouby křupavé housky
scalex Scalex 30.12.2013 03:13  25024
U té pekárny je ale ten rozdíl, že to fakt na té lince nemusí být, ani když se to používá. My ji máme uloženou ve skříni na chodbě a když ji chceme použít, odneseme ji prostě k nějaké volné zásuvce, tam ji položíme, vyndáme z ní nádobu, do té na lince naházíme ingredience a pekárna si pak pracuje kdesi z dohledu a my si k ní přijdeme až ve chvíli, kdy pípne, že má hotovo.

Používáme pekárnu tak 1-2x týdně a rozhodně si nedovedu představit, že bychom takový velký neskladný bazmeg měli mít celou dobu někde vystavený nebo že by nám zabíral v kuchyni úložný prostor, kde potřebujeme mít věci _opravdu_ po ruce.

Ta naše pekárna stála kolem dvou litrů a když si spočítám, kolik hodin únavného hnětení docela suchých těst nám ušetřila, tak bych znovu neváhal s pořízením ani minutu. A vzhledem ke zkušenosti se škvarky to můžu jen podtrhnout. Až je mi líto, že naše rodina nemá větší spotřebu sádla, protože bych nejraději škvařil co týden. 8^)
shelle Shelle - Good Service 30.12.2013 01:24  25023
No vzdyt to pisu stejne :)

Ja zase ted nemam kam dat chlebnik, mame ho na stole, ale jak tu nekoho mame, musi pryc a to jsou pak vecna skatulata. Protoze tu j ena parnim hrnci, tu na robotu, vzdy nekde, kde prekazi, protoze tam neco s tim chci delat.

Jedine vyndavani / zandavani, co uznavam, je takova ta skrinka s roletou na lince, jak tam je vse zapojene a jen se to vytahne pred tu roletku.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2013 01:13  25022
Shelle [25021]: Ve skříňce na to nemám místo tuplem. (Tyčák ve skříňce mám a vyndávám ho, mít tam topinkovač, tak na něj kašlu. Nedokážu vysvětlit ten rozdíl...)
shelle Shelle - Good Service 30.12.2013 00:34  25021
Tak to me vyndavani pudi. Co se nevejde na linku, nepouzivam. Mozna u tycaku bych udelala vyjimku, ze by mohl viset na dverich skrinky, ale ten stale nemam, ze.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.12.2013 00:24  25020
Anka [25019]: ja jsem si to taky myslela, ale ted mam treba toustovac nebo tycovy mixer ve skrince pod linkou a nejak mi nedela problem je vyndat...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2013 00:23  25019
Až budu mít pocit, že pro ni mám využití, vezmu si tu máminu, která v ní dělá jen ty knedlíky (na ty jí to dvakrát za rok klidně půjčím). Není to póza, prostě pro sebe za ty prachy nevidím dostatečné využití. A to místo je další zásadní důvod. Spotřebiče mají stát neustále připraveny k boji, jinak jsou k ničemu. A žádné vhodné místo, kde bych tento krám chtěla mít, tu už fakt nevidím.
scalex Scalex 30.12.2013 00:08  25018
Kdo mluví o kuchyni? Pekárna může běžet kdekoli, kam se jí přivede elektřtina. Třeba v koupelně na zemi.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.12.2013 00:02  25017
Scalex [25016]: tak ono jde spis o to, ze kuchyn neni nafukovaci :-)
scalex Scalex 29.12.2013 23:58  25016
Škoda takové posy; kdybys viděla (a ochutnala) ty škvarečky, co jsem v pekárně posledně vyškvařil... nebo domácí marmeláda z pekárny... No a samozřejmě těch kynutých těst, co jsme v tom nadělali. Akorát jsme v tom teda už asi tři roky nic neupekli. Ale na to ostatní je to geniální. 8^)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 21:59  25015
Já si pekárnu pořídit nehodlám :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.12.2013 21:58  25014
Ja nechavam kynuta testa zadelat v pekarne. Jestli je suche, pridala bych vodu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 19:42  25013
(Jiné kynuté věci mi podle něj jdou bezva.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 19:41  25012
zblunce [25011]: Tak to může být bezva polévka :) (Ale jinak i u Vaňka se snažím neřídit se slepě a piluji podle vlastní chuti. Také to v některých receptech přehání s máslem, tak se to snažím udržovat v nějakých jedlých mezích. Např. kuře na paprice jsem podle něj dělala, mastnoty jsem výrazně ubrala a bylo dokonalé.)

Jediné, co mi zatím opravdu nevyšlo, jsou houskové knedlíky. Ale ty já jiné ani nezkoušela, tak neumím posoudit, jestli je to receptem nebou mojí technikou. Nezkoušel jste je někdo? Já je dělala dvakrát a pokaždé stejně divné. Problém jsem viděla v příliš tuhém a suchém těstě, které nejde propracovat do hladké šišky. Už před uvařením praská (jako že se to těsto v některých místech prostě nespojí a rozlepuje se). Výsledkem je hodně tuhý a popraskaný knedlík.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt