Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.1.2014 09:06  25063
Rizoto mi vždycky trvá tak 25 minut max, vařím otevřený. 40 minut je fakt dlouho, nemáš ten vývar studený?
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 23:54  25062
Big DejvidS 'polevou' kupuji v hummingbird, najdu ti slozeni, ale asi to chce pak mene cukru a coko v zakladu.
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 23:52  25061
PhannyKoupila jsem si tuhe kakao na strouhani. To se pOuziva mnozstevne stejne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2014 23:36 - Klub Klubiki (17:08) 25060
zblunce [25058]: Prostě si v domácích podmínkách tu profi cukrárnu asi neuděláme, no :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.1.2014 23:19  25059
ho, ten fondan :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.1.2014 23:19  25058
phanny [25057]: a mam si ji sanci nekde koupit v malem?
a jaky krem do toho?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.1.2014 23:18  25057
Poleva na větrníkyje fondán, to se vyrábí průmyslově a kupuje hotový.

Čokoládová poleva tvrdnoucí do křupava je buď temperovaná čokoláda (doma lze dost blbě, temperovat míň jak kilo čokolády je voser s nejistým výsledkem), nebo hotová poleva (kakaové máslo nahrazeno úplně nebo částečně jiným tukem, který není třeba temperovat). Uvařit doma nelze, stejně jako doma nejde vyrobit čokoládu z kakaových bobů.

Recept na odpalované těsto jsem tu dával, včetně fotek.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 1.1.2014 18:26  25056
Zkoušel jste někdo brownies s polevou? Treba neco jako tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=VByQZa7ulyE

Nebo obecne uvitam, pokud pisnete tip na nejake obzvlastneni brownies.
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 15:07  25055
Teda u rizota s tim uz nepocitam, ale jde mi o princip :) a hlavne teda, jestlinekomu ty casy sedi :)
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 15:06  25054
To jo, ale vadi mi, kdyz pocitam s25 min a pak to je 40, to je proste vecer Uz moc velky presah.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2014 14:38 - Klub Klubiki (17:08) 25053
To je fakt :) Ale ty nakonec také stojíš, jak je potřeba, ne? :)
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 14:38  25052
Tak ty si muzes stat u sporaku, jak dlouho chces.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2014 14:32 - Klub Klubiki (17:08) 25051
Shelle [25050]: Já to nikdy nestopuju. Prostě to dělám tak dlouho, až to vypadá, jak má.
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 14:11  25050
PhannyTo jsem rada, zenejsem sama. Po tech 25 min to totiz neni ani al dente, ze treba bych mela pocit, ze to je malo mekke, je to regulerne tvrdy proste.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.1.2014 11:51  25049
Anka [25046]: ja bych prave chtela tu karamelovou polevu :-) jako krem tam klidne dam zloutkovy nebo ten ze salka, ale ta poleva... :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt