Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 2.1.2014 17:02  25072
zblunce: ze 150g? neni to málo, antone pavloviči?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2014 17:01  25070
ziggy [25068]: Zkus z ní nějakou pomazánku. Občas ji koupím na trhu a moc nám chutná.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.1.2014 17:01  25069
ziggy [25068]: halusky?
ziggy 2.1.2014 17:00  25068
tu čumim do receptů a všechno jsou to takový dost těžký jídla, na což nemáme po vánocích moc sílu .. nebo je to všechno s masem a jsme na tom samým žejo :-) eh, budu se dotoho muset nějak opřít,
zatím jsem vymyslela rizoto, boloňskou, bram.polívku, nějakou čínu a bramboráky (ze kterých ale nemám moc radost) ..
taky tu mám 150g brynzy .. vůbec mě nenapadá co s tím, asi ty brynzový koláčky ale to tu moc úspěch nemělo .. vlastně to chutnalo jen mě :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2014 16:56  25067
ziggy [25066]: Jo. Takže si namátkou něco nakoupím a pak mi na jakékoliv jídlo, které vymyslím, něco chybí :)
ziggy 2.1.2014 16:54  25066
taky se vám stává, že nevíte co budete příštích pár dnů vařit, takže nejste schopný dát dohromady seznam nákupu??
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.1.2014 11:05  25065
ShelleJako kakaovou hmotu? To je v podstatě čokoláda bez cukru, je tam kakaové máslo, takže používat spíš místo hořké čokolády (dávkovat míň). Kakaový prášek (třeba na pečení) tím nenahradíš.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.1.2014 10:56  25064
zbluncehttp://www.kovandovi.cz/eshop/potahove-hmoty?page=shop.product_details&flypage=flypage-tbl.tpl&product_id=83&category_id=104
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.1.2014 10:06  25063
Rizoto mi vždycky trvá tak 25 minut max, vařím otevřený. 40 minut je fakt dlouho, nemáš ten vývar studený?
shelle Shelle - Good Service 2.1.2014 00:54  25062
Big DejvidS 'polevou' kupuji v hummingbird, najdu ti slozeni, ale asi to chce pak mene cukru a coko v zakladu.
shelle Shelle - Good Service 2.1.2014 00:52  25061
PhannyKoupila jsem si tuhe kakao na strouhani. To se pOuziva mnozstevne stejne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2014 00:36  25060
zblunce [25058]: Prostě si v domácích podmínkách tu profi cukrárnu asi neuděláme, no :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.1.2014 00:19  25059
ho, ten fondan :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.1.2014 00:19  25058
phanny [25057]: a mam si ji sanci nekde koupit v malem?
a jaky krem do toho?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.1.2014 00:18  25057
Poleva na větrníkyje fondán, to se vyrábí průmyslově a kupuje hotový.

Čokoládová poleva tvrdnoucí do křupava je buď temperovaná čokoláda (doma lze dost blbě, temperovat míň jak kilo čokolády je voser s nejistým výsledkem), nebo hotová poleva (kakaové máslo nahrazeno úplně nebo částečně jiným tukem, který není třeba temperovat). Uvařit doma nelze, stejně jako doma nejde vyrobit čokoládu z kakaových bobů.

Recept na odpalované těsto jsem tu dával, včetně fotek.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt