Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 4.1.2014 16:09  25097
Na ty vasejsem asi take koukala. Ma nez se zase rozhodnu :)

Tigo, jj, nadoby chci, teda hlavne tu sekaci.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.1.2014 14:52  25096
Ja mam bez nadob a nadavam si, ze jsem mela vybrat jiny, co by je mel, je to daleko praktictejsi :(
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 4.1.2014 12:21  25095
Shelle [25092]: Hlavne, at je nerez, mam Braun MR 6550 myslim (taky umi sekat led, ma dve nadoby), mamka uz ma nejaky, co i strouha :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 4.1.2014 09:56  25094
Shelle [25092]: Shelle [25092]: Já mám tenhle a je výbornej. Výhodou je to sekání ledu, jdou s tím dělat zmrzliny :-)
scalex Scalex 4.1.2014 01:50  25093
BigDejvid [25080]: místo jogurtu domácí majonéza třeba s nějakým kořením, sýr nějaký zajímavý a chuťově velmi výrazný (někdy dávám čedar, někdy gorgonzolu, není třeba lpět na jediném stylu), s bylinkami i kořením se dá experimentovat do aleluja, stejně jako s masem - někdy tam dám obyčejnou mortadellu, někdy třeba osmahnu drobné kuřecí kostky, na pánvi je zasypu nějakým karí, majonézu trochu dosladím a hodím to celé indickým směrem... U těstovinového salátu se zkrátka nestydím udělat jakoukoli mimibazarovsko-babicovskou prasárnu. 8^)
shelle Shelle - Good Service 4.1.2014 01:05  25092
Ja uz zase vybiram tycovy mixer, ale tentorkat ho fakt koupim. Co mate u toho vaseho ne/radi?

Ja chci asi neco takoveho http://www.amazon.co.uk/Kenwood-HB724-Triblade-Hand-Blender/dp/B0041MCCRC/ref=sr_1_5?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1388789991&sr=1-5&keywords=hand+blender

Aby to melo tu nadobku s tim sekanim, libi se mi ta nahradni sirsi hlavice, na metle netrvam. Chci to na polevky, omacky, nasekani orechu, piskotu, cibule.

BD: neni zac.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.1.2014 00:16  25091
Shelle: Díky, jsi moc hodná :-)
shelle Shelle - Good Service 3.1.2014 22:01  25090
Ha, nasla na netu http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/475417/The-Hummingbird-Bakery-frosted-brownie
shelle Shelle - Good Service 3.1.2014 22:00  25089
BigDejvidNemuzu najit Hummingbirda jednicku, tak leda kdyby ti nasel phanny, jaka je tma poelva na ty jejich frosted brownies, je to philadelphia, mouck cukr, kakao a nevim, jestli jeste neco a v jakem pomeru.
shelle Shelle - Good Service 3.1.2014 21:57  25088
phanny [25065]: Jo, je to takovy suk nebo jak to rict ve staniolu. Takze treba nastrouhat, kam bych strouhala cokoladu, ale kdyz mam sypat kakao do testa, tak tam ne?

vinyl [25063]: praveze vyvar mivam cerstvy, ale tak uz jsem si asi zvykla.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.1.2014 21:08  25087
Já jsem zatím maximálně spokojená s těma slávkama na způsob olivolej, cibule, česnek, víno, sekaný rajčata, petržel, pepř, sůl. Naklopený na bagetku, která do sebe pojme trošku tý šťávičky, je to naprosto dokonalé.

Paella mě napadla taky, ale zatím jsem nerealizovala. Mám jich tam ještě tak půl kila.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.1.2014 20:11  25086
Tak můj první pokus o paellu z mořských polodů asi úplně nevyšel :) Příště zkusím jen jednu porci a uvidíme, co to udělá.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.1.2014 20:07 - Oblíbené kluby (12:13) 25085
brynzated jsem nekde videla zapecene zampiony s brynzou...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.1.2014 19:43  25084
(Ani tu garáž nemám.)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.1.2014 18:44  25083
AnkaOneskorene ad pekáreň. Mám to presne, ako píše Scalex. Pekáreň mám v garáži a je fakt hojne využívaná. Na chlieb len občas, ale na miesenie a kysnutie cesta ve¾mi často, na varenie marmelády tak isto. Ešte som v nej nerobila to sádlo, to ešte vyskúšam. Ja by som si nikdy nekúpila fritézu, ako napr. tieto Vianoce moja sestra do malého bytu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt