vinyl [25159]: ano, však o tom jsem mluvil. Když chceš dělat něco na víně, musí to být pitelné víno (protože vařením se zničí jen alkohol, ale chuť vína se naopak zesílí, proto to nesmí být žádný patok). Nemusí to být exkluzivní a jedinečné víno, jen to prostě nesmí být shit.
Macek je pozér. Mlsná huba, na vaření šikovnej, ale pozér jak sviňa. 8^)
Ad čaj s rumem - zkus ho někdy s doopravdickým rumem. Takhle, aby bylo jasné, já ten tuzemák tak razantně zavrhuju, protože cítím, že je potřeba být trochu "cook nazi", aby si člověk vyhnal z hlavy babicárny. Ano, čaj s tuzemákem je pitelný. A když obalím vídeňský párek těstovinami a omotám zelným listem, taky to bude jedlé. Ale sushi to prostě nebude. 8^)
I v teplých nápojích si člověk může pošmáknout. Nenech svůj mlsný jazýček šidit něčím, co jde s minimálním úsilím pozdvihnout o level výš.
triss [25162]: Komunisti můžou za to zbídačení země a za to, že ji uzavřeli vůči všem vlivům zvenčí. A za to, že nám tu hnusogastronomii nasadili tak hluboko do mozků, že i dnes, 25 let po listopadu, vaříme víc podle Bohdalky než podle Pohlreicha, že při čtení receptu půlku ingrediencí ignorujeme a už přemýšlíme, čím co nahradíme, že máme nedůvěru k dobrým věcem z ciziny a lžeme sami sobě, že není potřeba to postrouhat parmezánem, že eidam třicítka postačí. Komunisti můžou za to, že vytvořili takovou gastronomickou "kulturu", v níž tuzemák přežil. 8^) |