Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.1.2014 20:44  25175
Souhlas s Jelenou :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 11.1.2014 17:46  25174
Mě teda jiné rumy oslovily, a dost... ale leju je do sebe, ne do cukroví ;)
aiwai Aiwai alea acta es 11.1.2014 14:35  25173
mam rada vajecnak z tuzemaku.Je pravda ze mam ozkousenych nekolik vyrobcu a pouzivam asi jen dva.
Ale proste chut tuzemaku mam rada.Klasicke rumy me moc neoslovily a tak si v tomhle pripade rada zustanu u sveho cechackovstvi a budu ucucavat vajecnak a nebo slivovici.
A taky dodavam vajecnak pro nekolik rodin:-D
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 11.1.2014 07:39  25172
MaK: Tennessee whiskey je "poddruh" bourbonu. Jako bourbon se označuje americká whiskey s nadpolovičním obsahem kukuřice. To, že to leží v sudech a xkrát se to filtruje je sice hezký, ale v zásadě je to furt bourbon:)
mak MaK 10.1.2014 16:35  25171
Royal 25141Ovšem, co člověk, to jiná chuť. Já například znám i lidi, kterým chutná kupř. Jack Daniels či jiný bourbon.

Jack Daniel’s ale není bourbon. Je to Tennessee Whiskey. Vyrábí se sice podobně jako bourbon z kukuřice, ale filtruje se přes silnou vrstvu javorového dřevěného uhlí.
Já sice nejsem znalcem whiskey, protože tvrdý alkohol moc nepiju, ale Jack Daniel’s snad patří k tomu lepšímu, ne? Jeden můj známý prakticky jinou whisku nepije. V poslední době si oblíbil ještě irskou Kilbeggan a "v nouzi" je schopen pít i Tullamore Dew.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.1.2014 16:33  25170
vinyl [25169]: Acibab?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.1.2014 16:22  25169
Scalex je Babica naruby! :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.1.2014 16:04  25168
"Tuzemák je sice sajrajt, ale do vanilkovýho krému ničím nahradit nejde. Vánoční cukroví bez tuzemáku je prostě divný. Náplň do špiček jakbysmet. Sebeušlechtileší destiláty prostě nejsou "to ono". " - Přesně!

Imho, Scalexi, jsi to momentálně ty, kdo se za každou cenu snaží nahradit tradiční surovinu v každém receptu něčím, co má sám raději ;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.1.2014 15:43  25167
phanny [25166]: S Malvou (plnotučnou i kremžskou) naprosto souhlasím. K buřtům, sekané a podobným jídlům.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.1.2014 15:27  25166
mrcosJo, ale tu tuzemákovost dělá právě formiát, nikoliv vanilin.


Tuzemák je sice sajrajt, ale do vanilkovýho krému ničím nahradit nejde. Vánoční cukroví bez tuzemáku je prostě divný. Náplň do špiček jakbysmet. Sebeušlechtileší destiláty prostě nejsou "to ono".

Použiju analogii s hořčicí - jsou na světě výborné francouzské, anglické, ale klasická česká plnotučná Malva je prostě pečenému buřtíku nenahraditelná.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.1.2014 14:00  25165
ScalexSouhlas se vším :-)

S teplýma nápojema to mám nějaký divný,považuji je za "účelové nápoje, ne nic k vychutnávání. Píval jsem i dobrý sypaný čaje, ale nějak na to ráno nemám a vůbec mi nevadí obyč pytlíkový, čaj piju jen ráno a když se chci v zimě zahřát po procházce venku, to pak přidám rum, citron a hodně cukru. Myslím, že objektivně je to celkem hnusný, ale nějak mi to neva. Účel splní. Kafe nepiji vůbec, tedy občas ochutnám, i jsem schopen posoudit kvalitu, ale nic mi to neříká. Ovšem nedávno mě dostalo kafe, který jsem si vychutnával a hodně mě bavilo. Bylo studený :-) A není to vystydlý kafe, ale jako studené se přímo připravuje, 8 hodin :-) Více detailů zde: http://www.jizni-svah.cz/2013/09/kavovy-tip-pro-vinomilce.html
scalex Scalex 10.1.2014 13:41  25164
vinyl [25159]: ano, však o tom jsem mluvil. Když chceš dělat něco na víně, musí to být pitelné víno (protože vařením se zničí jen alkohol, ale chuť vína se naopak zesílí, proto to nesmí být žádný patok). Nemusí to být exkluzivní a jedinečné víno, jen to prostě nesmí být shit.

Macek je pozér. Mlsná huba, na vaření šikovnej, ale pozér jak sviňa. 8^)

Ad čaj s rumem - zkus ho někdy s doopravdickým rumem. Takhle, aby bylo jasné, já ten tuzemák tak razantně zavrhuju, protože cítím, že je potřeba být trochu "cook nazi", aby si člověk vyhnal z hlavy babicárny. Ano, čaj s tuzemákem je pitelný. A když obalím vídeňský párek těstovinami a omotám zelným listem, taky to bude jedlé. Ale sushi to prostě nebude. 8^)

I v teplých nápojích si člověk může pošmáknout. Nenech svůj mlsný jazýček šidit něčím, co jde s minimálním úsilím pozdvihnout o level výš.

triss [25162]: Komunisti můžou za to zbídačení země a za to, že ji uzavřeli vůči všem vlivům zvenčí. A za to, že nám tu hnusogastronomii nasadili tak hluboko do mozků, že i dnes, 25 let po listopadu, vaříme víc podle Bohdalky než podle Pohlreicha, že při čtení receptu půlku ingrediencí ignorujeme a už přemýšlíme, čím co nahradíme, že máme nedůvěru k dobrým věcem z ciziny a lžeme sami sobě, že není potřeba to postrouhat parmezánem, že eidam třicítka postačí. Komunisti můžou za to, že vytvořili takovou gastronomickou "kulturu", v níž tuzemák přežil. 8^)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.1.2014 12:11  25163
phanny [25156]: Ehtyl formát je všude, kde je psáno "rumové aroma", tj. všechny tuzemáky, rumový tresti, cukrovinky, čokoládový tyčinky, ... V božkováku je i ten vanilin, afaik.
triss triss 10.1.2014 12:07  25162
Scalex [25153]: nevzniknul tuzemák za Rakouska Uherrska? Za tohle afaik komunusti nemůžou
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.1.2014 10:55  25161
MrMarNa teplé nápoje obecně mám velmi nízké nároky :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt