Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.1.2014 15:20  25222
Už je to hotový - nakonec podle rady mý bábrdle, páč semolinu ani krupici jsme neměli, tzn. dva díly brambor, jeden díl hrubé mouky, když je brambor míň než kilo, tak jedno větší vejce a lžička soli.
Je to dobrý i neopečený, takže se těšim, až si to dám večer opečený, že to bude ještě větší mňamka a budu si čvachtat jako správnej manža.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.1.2014 15:06  25221
my děláme škubánky, sypeme jenom hrubou mouku, a sypeme jí "přiměřeně", v životě jsme to nevážili. A vajíčko se tam nedává. S mákem je to vynikající, a zbytky předělaný do vyšších placiček a opečený na pánvi se šunkou jakbysmet. :) To jsem asi moc nepomohla, co?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.1.2014 11:42  25220
zblunce [25219]: Mi taky. Ale tak nemá to být český recept, je to z Klenotů evropské kuchyně a je to uvedené jako pokrm Švábska a Bádenska. Tak třeba to tam prostě mají jinak :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.1.2014 11:40  25219
Anka [25218]: celkem 600g mouky je strasne moc, mi prijde...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.1.2014 11:38  25218
Mimochodem, Vaněk má na 500 g brambor 200 g hrubé mouky a 400 g semoliny, 3 vejce
Kluci v akci říkají: 600 g brambor, 200 g hrubé mouky, 60 g krupice, 1 vejce

Myslíte, že ten velký rozdíl v kruici/semolině je daný počtem vajec? Nebude to spíš chyba s nulou na víc u Vaňka?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.1.2014 11:28  25217
dotazNěkdo nějaký osvědčený recept na šulánky (bramborové šišky)?

Podívala jsem se do Vaňka a na internetu náhodně na Kluky v akci. Dva naprosto rozdílné recepty (na téměř stejné množství brambor úplně jiné množství mouky a vajec).
shelle Shelle - Good Service 17.1.2014 14:41  25216
A nedaval tu nekdo jeste podobny s redkvickami?
triss triss 17.1.2014 14:00  25215
 vinyl [25209]: ten přímo miluju ;), už jsem ho dělala i s nektarinkou místo jablka a bylo to dobrý, jednu dobu byl ke koupení modřenín na vaření a stím to bylo moc dobrý 
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.1.2014 13:52  25214
nedávám švestky ani šalotku ;o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2014 13:47  25213
Švestky jsem nedával, ty mi tam moc nešly.
shelle Shelle - Good Service 17.1.2014 13:43  25212
Prijde mi, ze bez toho fenyklu uz by to po zbabicovateni bylo uplne jine jidlo.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.1.2014 13:42  25211
já u toho receptu občas babicovatím, s rozinkama to taky šlo, sýr nějakej Modřenín, místo šalotky cibuli:-) Však nejde o jedinečnej recept no.
shelle Shelle - Good Service 17.1.2014 13:40  25210
No, na ten mi vzdy neco chybi, tuhle svestky, pak syr, pak zase fenykl. a ted je asi jednodussi rict, co mam :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2014 13:23  25209
jj, ten je výbornej, nešetřit na modrém sýru!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.1.2014 13:21  25208
BigDejvidNení ala Caesar, ale jednou jsem házela odkaz na salát z čerstvýho fenyklu a místní osazenstvo docela zaujal .. fenyklový salát s modrým sýrem

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt