Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.1.2014 00:18 - Oblíbené kluby (09:51) 25232
Tigo [25230]: jojo, jen zalezi na tom, z jakeho je to testa... z liskoveho to nejde :-)
shelle Shelle - Good Service 18.1.2014 22:54  25231
No to je fakt pekne.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 18.1.2014 22:50  25230
IMO fajn napad
shelle Shelle - Good Service 18.1.2014 22:34  25229
Tak ten vas fenyklovy salat se syrem moc chutny, diky. Vynechala jsem teda svestky. I kdyz jsem je mela :) zitra chci zkusit ten redkvickovy jeste.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.1.2014 21:09  25227
Bramborové šišky nevím, ale bramborové knedlíky se u našich dělaly podle klíče množství vařených brambor vydělit dvěma, polovina výsledku hrubá mouka a polovina krupice (např 600g brambor - 150g hr. mouky a 150 g krupice) + 1 vejce.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.1.2014 18:04  25226
Vanda: aha, tak to jsem vůbec netušila, myslela jsem, že je to totéž jenom jinak řečeno. Někdy to zkusím. :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.1.2014 16:48  25225
Jj, šulánky vapadají jako kočičí hovno, kdežto škubánky mohou vypadat i jinak.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.1.2014 16:41  25224
Jelena [25223]: šulánky a škubánky - imho je mezi tím podstatný rozdíl ;)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.1.2014 16:39  25223
jo, tak to zhruba odpovídá tomu, co umím od svý bábrdle; teda až na to vajíčko :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.1.2014 15:20  25222
Už je to hotový - nakonec podle rady mý bábrdle, páč semolinu ani krupici jsme neměli, tzn. dva díly brambor, jeden díl hrubé mouky, když je brambor míň než kilo, tak jedno větší vejce a lžička soli.
Je to dobrý i neopečený, takže se těšim, až si to dám večer opečený, že to bude ještě větší mňamka a budu si čvachtat jako správnej manža.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.1.2014 15:06  25221
my děláme škubánky, sypeme jenom hrubou mouku, a sypeme jí "přiměřeně", v životě jsme to nevážili. A vajíčko se tam nedává. S mákem je to vynikající, a zbytky předělaný do vyšších placiček a opečený na pánvi se šunkou jakbysmet. :) To jsem asi moc nepomohla, co?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.1.2014 11:42 - Oblíbené kluby (10:08) 25220
zblunce [25219]: Mi taky. Ale tak nemá to být český recept, je to z Klenotů evropské kuchyně a je to uvedené jako pokrm Švábska a Bádenska. Tak třeba to tam prostě mají jinak :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.1.2014 11:40 - Oblíbené kluby (09:51) 25219
Anka [25218]: celkem 600g mouky je strasne moc, mi prijde...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.1.2014 11:38 - Oblíbené kluby (10:08) 25218
Mimochodem, Vaněk má na 500 g brambor 200 g hrubé mouky a 400 g semoliny, 3 vejce
Kluci v akci říkají: 600 g brambor, 200 g hrubé mouky, 60 g krupice, 1 vejce

Myslíte, že ten velký rozdíl v kruici/semolině je daný počtem vajec? Nebude to spíš chyba s nulou na víc u Vaňka?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.1.2014 11:28 - Oblíbené kluby (10:08) 25217
dotazNěkdo nějaký osvědčený recept na šulánky (bramborové šišky)?

Podívala jsem se do Vaňka a na internetu náhodně na Kluky v akci. Dva naprosto rozdílné recepty (na téměř stejné množství brambor úplně jiné množství mouky a vajec).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt