Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 20.1.2014 16:01  25252
aha, tak to jsem se zas dozvěděla něco novýho, dík ..
shelle Shelle - Good Service 20.1.2014 15:42  25251
phannyTak on vysledny podil je 40-50%, ne? Z ejako je to 50-60g ovoce na 100g produktu pri vyrobe, ve vysledku pak je vic cukru v tom slozeni?

Ten Dalfour ma myslim fruktozu, neni to take dzem/marmelada, ale rikaji tomu fruit spread.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.1.2014 15:35  25250
Podíl ovoce v marmeláděBacha na 70% a víceprocentní marmelády. Aby nebyly řídké nebo málo sladké, jsou ztužované a bývají slazené sladidly nebo fruktózou.
shelle Shelle - Good Service 20.1.2014 14:52  25249
ziggy [25246]: Ziggy, maji 50-60g ovoce na 100g dle druhu.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.1.2014 14:37  25248
já, když dělám rybízovou marmeládu doma, tak dávám ovoce:cukr 1:1
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2014 14:32 - Oblíbené kluby (14:09) 25247
50 % už je docela OK, o moc víc nenajdeš. Cukr je konzervant.
Myslím, že víc než 60 % jsem ještě nekoupila. Také je dobré koukat na to, jestli v jahodové jsou jen jahody a není to nahnáno třeba jablečnou dření.
ziggy 20.1.2014 13:56  25246
koupili jsme ty Bonne maman a chutnaj mi. jen mě trochu na etiketě zarazilo, že na 100g výrobku připadá jen 50g ovoce .. to bych čekala tak nějak víc ..
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.1.2014 13:45  25245
ziggyněkdo si pochvaluje tyhle marmelády.
ziggy 20.1.2014 12:24  25244
mě to ani celý zas tak moc nepřekvapuje .. to je snad u každého spotřebního zboží (a leckdy i služeb) tady v týhle zemi .. prostě to nejdřív zkouší no .. myslim, že ale pomalu přichází doba, kdy si to lidi nenechaj líbit - tohle je zrovna docela dobrej důkaz
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2014 12:13 - Oblíbené kluby (14:09) 25243
(Teda spíš obrácen, dle těch fotek: Julius Meinl - Billa)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2014 12:12 - Oblíbené kluby (14:09) 25242
Porovnání Billa - Julius Meinl (zdroj: Twitter - Ondřej Machulda)
ziggy 20.1.2014 12:08  25241
Anka: to mě taky dneska ráno pobavilo :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2014 12:06 - Oblíbené kluby (14:09) 25240
"Ty částky se nedají popsat jako předražené. To je zkouška lidské blbosti," stěžuje si Vaněk.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2014 23:26  25239
Shelle [25238]: To by mi mohlo chutnat :) Zkusím, až se mi podaří natrefit na jehněčí.
shelle Shelle - Good Service 19.1.2014 21:34  25238
Arni TavasNa netu jsem nenasla zadny peknejsi obrazek a nase jsem nevyfotila, ale meli jsme mensi kousky brambor teda.



1kg brambor na kousky
1kg loupanych zralych rajcat na kousky
1kg cibule na prouzky
1kg jehneciho - kotletky ci steaky
2 a pul lzicky melteho rimskeho kminu
pul sklenice oleje
sul, pepr

1. Odrezat z masa tucne, maso by melo byt na vetsi vysoke kusy, ne kostky na cinu
2. Brambory, rajcata a cibuli smichat v mise s kminem, soli, peprem, dat do pekace, pridat nahoru maso, zalit olejem, priklopit ci prikryt alobalem.
3. Pect hodinu na 180/190. Odklopit, otocit maso, zaklopit a pect dalsi hodinu a ctvrt. Mezitim znovu jednou az dvakrat otocit maso. Pak odklopit a pect, az maso zezlatne/zhnedne. V prubehu se muzou otacet/promichat brambory, kdyz moc zhnednou.


[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt