Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 9.2.2014 11:41  25341
Jake recepty obohatily v poslednich letech vasi kuchyni? Tak mě napadlo, jaké recepty považujete za posledních pár let za největší GURMÁNSKÝ přínos do vaší kuchyně? + recept prosím..

Já tedy určitě sushi, carpaccio z řepy, tataráček z lososa, svůj obrat z nechutenství na akceptaci kozího sýru a hovězího steaku, arborio rizoto, guacamole, brownies, cheesecake, cibulačka, minestrone... urcite by toho bylo vic, ale ted si vzpomenu zatim jen na tohle...

Jinak tedy recept, ktery jsem videl ve svem oblibenem S kucharem kolem světa:

Do alobalu naskladat fetu, pridat na ni kerickova rajcata, cele polit olivovym olejem (nesetrit) a posypat oreganem. Tak na 10-15 minut do horke trouby nebo v lete na gril.. Je to delikatesa. My to pak jime s bilou bagetkou a macime si to do toho sosu. Mnam, uz u toho zase slintam :-)
ziggy 8.2.2014 18:30  25340
aha, nakládanej mě nenapadl ... dík! (a maj chlapci smůlu)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.2.2014 18:23  25339
(Té kližky bych se nebála.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.2.2014 18:23  25338
Přesně. V Bille ho mají snad vždy. A nemám vůbec žádný problém s koprovkou z nakládaného kopru, stejně to z toho čerstvého dochucuju tak, že to pak chutná jako z nakládaného. Mám ráda výraznější chuť.
aiwai Aiwai alea acta es 8.2.2014 18:09  25337
Tchyne to dela tak ze udela zakladni bilou omacku a protoze ji ma kazdy rad jinak tak se delaji i tri varianty, nekdo s krenem nekdo s koprem a nekdo s houbami
aiwai Aiwai alea acta es 8.2.2014 18:05  25336
koprovks se da mrazit:-)) takze navarit si vic a po porci uzamrazit a nechat jen pro sebe
kopr mivaji treba v bille
ziggy 8.2.2014 17:57  25335
ježiš já bych si dala koprovku až bych brečela, ale manžel ani syn to nejedí a když jsem tuhle pokoutně sháněla kopr, tak stejně neměli ..
aiwai Aiwai alea acta es 8.2.2014 17:54  25334
ja mam radsi koprovku s vajickem ale proc ne
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 8.2.2014 17:49  25333
Můžu udělat kližku s koprovkou, nebo se to k sobě nehodí? Kližku jsem nidky nedělala.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.2.2014 10:05  25332
Tak hlasim, ze domaci guacamole bylo naprosto vyborny a ze se teda stane asi castym navstevnikem nasi stravy :-)

jinak kdo by mel taky zajem
http://www.youtube.com/watch?v=lzHlIxMDVWI
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 7.2.2014 13:05  25331
Dnes se chystam poprve na domaci guacemole. Mnam, uz se tesim..
shelle Shelle - Good Service 5.2.2014 09:40  25330
Vino jsem jeste neneasla :) teda ty prtouse 0,3 l na vareni jsem tam flakla take.

A k tem nacarym lahvim, takhle jsem donesla na navstevu nacarr baccardi prave, zapomnela jsem, ze jsem z nej delala melounaka a ten chybejici panak nebyl videt.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.2.2014 09:22  25329
Shelle [25327]: nevadí! :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.2.2014 08:49  25328
Vínu světlo dobře nedělá, ale destiláty by měly být v poho.
shelle Shelle - Good Service 5.2.2014 01:09  25327
Kdyz tinevadi nacata.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt