Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 22.2.2014 13:14  25384
nekdeš sem cetla ze staci pred varenim udelat z tupe strany vajicka do skorapky malou dirku a pri vareni se tam dostane trochu vody a pak to jde krasne
Od tchyne zase vim ze se na vareni na tvrdo nehodi cerstva vejce ze musi byt starsi(tyden) protoze cerstva nejdou loupat(asi se musi trosicku seschnout)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.2.2014 12:45  25383
loupani uvarenych vajicek me dost stve, nepomaha ani studena voda ani foukani, tak uvazuji o tehle kravince :-))) mezi jinymi kravinkami se mi v kuchyni ztrati :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 18.2.2014 19:42  25382
my to davame do klasickeho zel salatu
lucky 16.2.2014 18:42  25381
Koupila jsem si klíčky čočky, fazolí mungo a vojtěšky, ale nevím pořádně co s tím. Každý druh má docela výraznou chuť. Neznáte někdo nějaký dobrý recept na salát nebo tak? Snažím se rozšířit obzory a dostat do sebe nějaké vitamíny :)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 11.2.2014 18:37  25380
valkil [25378]: tak ještě je možnost péct chleba bez hnětení .. viď Scalexi? :)
aiwai Aiwai alea acta es 11.2.2014 16:50  25379
nemam pekarnu ale mam stareho robota od ety(asi tak 30 let) normalni kynute dava krasne ale ten chleba sem radeji delala rucne, testo bylo hodne tuhe
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 11.2.2014 16:40  25378
ScalexNo to asi vyjde, ale jednak se na něj líp kouká, jednak pekárna jistě hněte dobře, ale záda mi neprohněte :-)

Ale jinak věřím, na to vymíchání těsta že je ideální, i jsem chvíli uvažovala o pořízení, ale byl by to další verk, na který je málo místa.
scalex Scalex 11.2.2014 14:15  25377
Pekárna je velké dobro, i když už v ní skoro nepeču. Ale na vymíchání a kynutí těsta je prostě výtečná. Nehuntuju si ruce, pekárna umíchá i hodně husté těsto a nemusím se o něj starat. Jedny z nejlíp investovaných peněz v kuchyni... a to máme vobyčejnýho šunta. Takovej manžel určitě vyjde o dost dráž. 8^)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 11.2.2014 11:13  25376
teda občas s přispěním manžela, abych nebyla nespravedlivá
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 11.2.2014 11:12  25375
RoyalPekárnu nemám, míchám sama, tvaruju sama, peču v troubě na plechu :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.2.2014 00:35  25374
valkil [25364]: Mám v tom nějakej hokej - žiju dodnes s pocitem, že pekárna si těsto umíchá a posléze chleba upeče bez zásahu lidské ruky. Že snad stačí jen dodat ingredience.
Pekárnu nemáme, takže netuším jak to je.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2014 22:35  25373
a co takhle rovnou recepty? :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 10.2.2014 20:55  25372
zbluncepórek,pórek.... a co tak kuře L-CE-SCHU?
aiwai Aiwai alea acta es 10.2.2014 20:41  25371
kvasek jsem vypestovala parkrat upekla chleba pak nejake housky a pak uz to nevydrzel:-) Vratila sem se k drozdi a pecu jen rohliky, housky a vanocky
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.2.2014 19:38  25370
maso na pórku

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt