Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.7.2014 21:05  25614
shelleS tím pudinkem mám stejný pocit, já moc nepeču, ale když je někde moc pudinku, tak mi to moc nechutná .. ale je prostě škrob, tak to drží:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.7.2014 21:03  25613
bigdejvidprávě čtu časopis "ČD pro Vás" a je tam recept na žampionový krém. Polívka by nemohla být?:-)
shelle Shelle - Good Service 24.7.2014 19:31  25612
BigDejvid, nejime :)

Phanny, prosim te, kdyz jsi tady, proc je v skoro kazdem ceskem sladkem receptu pudink? Mne to prijde jako masox do jidla.

Ja teda maslovy krem ( cukr, maslo, vejce) mam jako zaklad vetsiny tech americkych loafu a spol. Take mi obcas lehce zhrudkovati.
ziggy 24.7.2014 19:21  25611
Tigo 25607: přesně tak, taky věřim, že to jde udělat dobře, ale rozhodně to nebudu testovat na sobě :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.7.2014 18:32  25610
ŽampionyNemáte někdo nějaký dobrý recept na pokrm z žampionů?

Mne tak narychlo napadá maso na houbách, plněné žampiony, smažené žampiony nejíme... tak jen se ptám, než si to vygooglim :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 24.7.2014 17:50  25608
Tigono,kdyby aspoň to máslo :-(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.7.2014 17:28  25607
phanny [25604]: Ono je to totiz ve spouste cukraren proste jen "oslazene maslo", coz je humus.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2014 15:43  25606
phanny [25604]: Také dělám tu verzi s pudingem.
A také jsem dost dlouho máslové krémy nejdla šmahem, protože to bylo buď něco šíleně vyšlehaného a tak umělého, že se to lepilo na patro, nebo to byl takový ten tvrdý, obarvený a strašně mastný krém bez chuti.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.7.2014 15:42  25605
phannymimochodem, jsou tyhle naplne OK? a jaky je rozdil mezi smetanou ke slehani a slehackou?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2014 15:37  25604
Pravidelně slýchám od zákazníků: máslový krém NE. Dám jim ochutnat a následuje: tohle jo, tohle je dobrý! To je máslový krém... Aha, tak takový klidně... V podstatě je to puding s máslem. Neznám žádné jídlo, které by se zkazilo přidáním másla, takže když je dobrý puding...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.7.2014 12:40  25603
ja to beru jako zaklad spousty veci - treba naplne do vetrniku a tak...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2014 11:28  25602
Ale tak tento základ nemusí být nutně jen na klasický dortový máslový krém. Já vím jak jsem trpěla, když jsem se prvně pokusila udělat náplň do vosích hnízd. Také se mi to zdrclo.
ziggy 24.7.2014 11:12  25601
dik za odpovedi,jen me to zajimalo,dve tretiny lidi co jsem se s nima o tom kdy bavila ho taky nesnasi,tak me zarazila ta mistni popularita :-)
nikomu to fakt neberu,jen me to zajimalo :)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 24.7.2014 09:36  25600
zblunce: Máslový krém třeba? :)
shelle Shelle - Good Service 24.7.2014 08:48  25599
Zblunce :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt