Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.9.2014 07:42  25699
já mátu mrazím. V celku listy do krabičky a pak jen odebírám na čaj.
ziggy 11.9.2014 07:41  25698
nemáte někdo zkušenost z uchováváním bylinek? mám na zahradě dost máty a bazalky, taky šnitliku .. z bazalky udělám pesto, šnitlik(nebo šnytlik?) dám do mrazáku .. nevíte co s tou mátou? asi usušit, co?
ziggy 11.9.2014 07:40  25697
hmm, rohlíky z pekárny, to bych si dala ..

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.9.2014 16:32 - Oblíbené kluby (12:07) 25696
poridila jsem si novou pekarnu... ted jsem tam dala delat testo na rohliky, tak jsem zvedava :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 7.9.2014 09:24  25695
Vandajako se švestkama,ano :-)
ocet si myslím taky,že je tam kvůli konzervaci...aspoň doufám,protože to už potom nesteriluju
ziggy 5.9.2014 12:47  25693
ten konzervuje ne?
aiwai Aiwai alea acta es 5.9.2014 06:50  25692
Ten ocet davame taky ale nezjistila sem duvod
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.9.2014 14:25  25691
baaari [25690]: takže všechno jsi udělala jako v receptu se švestkama - včetně octa?
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 3.9.2014 22:39  25690
puzena zvědavostí jsem dneska zkusila "upéct" višně...pochoutka přenáramná,protože jsem polovinu višní neumixovala,ale nechala je celé
nejvíc mě na tom baví,že s tím fakt není práce - krom odpeckování ovoce :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.9.2014 19:10  25689
baaari [25684]: Ulozeno, skoda, ze jsem nemela loni, to jsme se ve svestkach topili.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 2.9.2014 19:05  25688
Aiwai - jo,z třešní by to taky mohlo být dobrý!
Sirin - díky za tip,to zkusím
ziggy 2.9.2014 11:10  25687
baari: diky,zkusim
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.9.2014 08:56  25686
baaripokud bys je chtěla krájet, tak babička dělala hrušková tak, že je rozetřela na pečící papír (necelý 1cm na výšku), srolovala a na pár dní dala do chladna. Chodili jsme na to celou zimu.
aiwai Aiwai alea acta es 2.9.2014 08:15  25685
I z tresni
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 1.9.2014 23:58  25684
ziggi pečená povidla

našla jsem tenhle recept na netu,pekla jsem to trochu dýl,skoro dvě hoďky,mám radši hustší povidla...a hustá jsou hodně,netečou nebo tak,i když krájet nejdou,což by bylo nejlepší,to si pamatuju z dětství :-)
kromě zmíněných možností použití je přidávám do jogurtu a nebo do koktejlů - banánového třeba
a dělám bramborové taštičky a taky hanácké tvarohové knedlíčky,polité povidlovou omáčkou

jinak jsem se u jiných receptů dočetla,že se tímhle způsobem dají dělat i povidla z jablek a hrušek

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt