Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 22.9.2014 08:00  25761
myslíš kulajdu? :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.9.2014 21:25  25760
Děláte někdo bílou houbovou polévku? (houby, obvyklé koření, brambory, šlehačka, trochu mouky a na závěr podle chuti ocet). Normálně se tam dávají "bílé" houby (růžovka, liška...). Myslíte, že do ní můžu dát kotrč? Nebude to mít divnou chuť?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.9.2014 08:09  25759
FoxkaVzhledem ke "starým hrncům na chalupě" očekávám smaltované nádobí a nikoliv nerez. Pokud je to tak, tak to je bezvadné nádobí na indukci. Pánve bývaj hliníkové, ty chodit nebudou. Drží li na tom magnet, je to na indukci. Starej sporák bych dal do šrotu a za peníze ze sběrny koupil indukční dvouplotýnku kolem dvou tisíc.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.9.2014 12:57  25758
RoyalDík, ač musím užovi přiznat, že jsi při něm :-). Asi dojde na tu výměnu plotýnek, nádobí na indukci tady nemám a nechce se mi pořizovat nové - mám k těm starým hrncům a pánvím citový vztah :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.9.2014 11:30  25757
Foxka [25756]: S nejvyšší pravděpodobností jsou u takové plotýnky přepáleny některé topné články, takže ano, žere míň. Nějak si neumím představit, že by to bralo stejně proudu a hřálo míň.
Pokud přece jen dojde na nový, pak bych věnoval zvýšenou pozornost příkonům jednotlivých těles, hlavně v troubě. Předejdeš tak nepříjemným překvapením, jako třeba že trouba se předehřívá půl hodiny, nebo že na položením plátku masa na pánev se tato ochladí natolik, že maso je nakonec spíš udušené.
Z těchto důvodů bych možná zvažoval generální opravu starého sporáku výměnou špatných plotýnek za originální. Jistě jsou ještě někde k dostání.
Cestou z toho může být i nákup indukčního vařiče, pokud na něj máš nádobí.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 19.9.2014 18:29  25756
Technický dotazDostali jsme se s manželem do sporu. Na chalupě máme prastarý elektrický sporák, o kterém vím, že hřeje špatně, zvlášť na více používaných plotýnkách. Argurmntovala jsem, že na něm zbytečně spotřebováváme proud a potřebujeme nový, muž tvrdí, že hřeje-li plotýnka málo, jde do ní méně proudu... Jak to je?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 18:10  25755
Dnes jsem zase docenila genialitu vietnamského jídla "bun ča". V 16 hodin ho koupíte v Praze, bez úhony ho dovezete do Lysý a tam ho v 19 hodiny sníte bez ohřívání, aniž by to něčemu vadilo. Sice to na Dukelských hrdinů nedělají v "Sapa kvalitě", ale i tak předčili mé očekávání.
shelle Shelle - Good Service 19.9.2014 17:32  25754
Chuda chut?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 17:17  25753
Scalex [25751]: Tyvole marně koukám na klávesnici a přemýšlím, jak se vymluvit na překlep!
ziggy 19.9.2014 16:22  25752
dik za osvetu,to jsem dosud nepouzivala..jako znam to jen jsem netusila k cemu je to dobry
scalex Scalex 19.9.2014 14:37  25751
Za "příchuď" dík. 8^)

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.9.2014 14:07  25750
bramborovy skrob - solamyl :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 12:41  25749
Podle mě to tam má funkci jako třeba puding, jenže puding má ještě příchuď (ale jinak je to taky škrob). Je to po něm vláčnější.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.9.2014 12:40  25748
Škrob koupíš v každé sámošce. Je to normální produkt, který se prodává tam, kde prdopeče a spol. Na obalu je bábovka :) Moje máma ho má doma co moje paměť sahá až někam ke komančům. Já ho také různě používám.
ziggy 19.9.2014 12:31  25747
tohle je sladky peceni,je mi to tam divny..a kde se to kupuje? teda jako v jaky ulicce v obchode to mivaj?u ceho?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt