Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 2.10.2014 17:06  25775
Není v tom rozdíl. Já bych je asi použil jako základ na omáčku puttanesca, ale to samozřejmě vyžaduje plno dalších surovin.
lucky 2.10.2014 16:53  25774
Je nějaký rozdíl mezi ančovičkama a sardelovýma řezama? Zbyly mi sardelové řezy a nevím co s nima, neporadili byste? :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.9.2014 07:22  25773
foxkaTak v tom případě potřebuješ novej sporák :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.9.2014 00:19  25772
Foxka [25758]: Ještě teda bych nechal prověřit, zda nejsou vadné přepínače plotýnek. Vypálený kontakt udělá to samé, co špatná plotna.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.9.2014 20:16  25771
phannyDík za rozbor, vím, že to myslíš dobře, ale indukční dvoupolotýnka by mi tam rohodně nestačila. Potřebuju klasický sporák s troubou (občas využiju i remosku) - např. teď o víkendu jsme tam připravovali tříchodový oběd pro 13 lidí :-).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.9.2014 16:18  25770
Kotrče bych se nebál, naopak, kotrč je lahůdka, ten musíé bejt dobrej ve všem :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.9.2014 16:15  25769
klupimně víceméně taky, ale s růžovkama a liškama to máme nejradši.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.9.2014 15:24  25768
sirin. ... u nás se tomu říká zafrcanka a je nám jedno, jaké houby do ní dávám :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.9.2014 12:03  25767
U nas se tomu odnepameti rika kulajda...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.9.2014 10:13  25766
Foxka [25758]: elektrickej sporak (nebo jakykoli jiny elektricky topny teleso) ma vzdycky ucinnost 100% - ta elektrina se nema v co jinyho premenit nez teplo a zmizet nemuze :). Otazka je jen na to, kolik z toho tepla se ti vyuzije na vareni a kolik se zbytecne vyzari do okoli (v tomhle je ta hlavni vyhoda indukce proti klasickejm plotnam).
Takze pokud starej sporak nema nejakou bizarni poruchu, diky ktery by misto hrnce ohrival treba spodek sporaku, tak skutecne pokud min topi tak min zere :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.9.2014 09:07  25765
Sirin [25764]: My tomu také neříkáme kulajda. A nedáváme tam ani ty brambory. Je mi úplně jedno, co se tam dá za houby, ale nejvíc to mám naopak z hřibovitých, protože já ten sliz prostě miluju. Je mi fuk, že ta polévka je pak spíš hnědá.

Kotrče bych se nebála, cokoliv z něj babička uvařila, bylo super.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.9.2014 08:39  25764
vinylaha, dík. stejně tomu ale kulajda říkat nebudeme ;o)

vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.9.2014 08:31  25763
Ad sporák: staré plotýnky bývají křivé a hrnec tak přesně nesedí, takže má velký ztrátový teplo, hřeje míň a žere víc. Což nevylučuje kombinaci s royalovými vypálenými články.

Ad bílá houbová polévka: My jí takto taky říkáme kulajda, ale je to regionální, někde do kulajdy prostě serou kopr a mylí si, že je to tak dobře :-) Používáme hřibovité houby a lišky, protě co se najde. Z kotrče jsem jednou viděl Jamieho dělat stroganoff a vypadalo to famozně, jen jsem kotrče nikdy nenašel.

Mimochodem, o víkendu 2x na houbách, pokaždé tak 10 kilo hub, hlavně hřiby, pak modráky a kováře. A to jsme v lese nechali ještě dvakrát tolik z důvodu červivosti,
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.9.2014 08:02  25762
ne, do tohohle se nedává kopr. I když jinak je to dost podobný.
ziggy 22.9.2014 08:00  25761
myslíš kulajdu? :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt