Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.10.2014 11:27  25789
maly prehled ceskych zenskych food blogu
docela me prekvapilo, ze je jich tolik. Ktere sledujete?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.10.2014 08:43  25788
Roman Vaněk: Snadno a rychleNepotkali jste někde obsah této kuchařky?
(Ano, vím, můžu se stavit v knihkupectví.)
jannovak jannovak Aldebaraňané necestují v raketách, - nýbrž naopak, rakety v nich... 5.10.2014 21:23  25787
Nebudou to spíš "troje" sardelové řezy? ;-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2014 14:32  25786
BTW 3 sardelové řezy jsou dávka na jeden rohlík, ne na půl kila těstovin :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2014 14:31  25785
Sardelky jdou báječně s hokkaidovou paštikou od Cuketky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2014 14:30  25784
LuckyNa hodně malé množství je geniální věc kamenný hmoždíř.
lucky 3.10.2014 22:08  25783
A v tý souvislosti mě ještě napadlo, jak mám rozmixovat malé množství něčeho? Jsou pořádné mixéry ve kterých to jde? Já mám totiž takový nástavec, na který jde nasadit šlehač, ponorný mixér a mixér, ale u obojího se mi nedaří malé množství něčeho rozmixovat, protože jsou nože moc vysoko ode dna.
lucky 3.10.2014 22:06  25782
To by mi asi neudělalo moc dobře na břicho, i kdybych je nechala kdo ví jak dlouho okapat od oleje :D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2014 22:35  25781
Po sto letech slyším, že by sis něco dal. Bezva.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.10.2014 22:32  25780
jo
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2014 22:21  25779
Jako sardelku s máslem?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.10.2014 22:01  25778
chci!
scalex Scalex 2.10.2014 21:45  25777
Ony v té omáčce nemají dominovat, spíš je to tam jako koření v pozadí. A slanost.

Já osobně miluju takovou prasečinu - rozmixuju sardelové řezy s máslem, nakrájim bagetu na kolečka, namažu a následně se předávkuju chloridem sodným.
lucky 2.10.2014 17:50  25776
Právě do nich jsem je použila a potřebuju zužitkovat i zbytek. Teda apetit je tak nenazývá tak, to moužná nejsou ony. Podle receptu jsem použila česnek, sušená rajčata rozmixovaná, olivy, konzervu rajčat, měly tam být i kapary. Ale skoro vůbec jsem je tam necítila, na půl kila těstovin uvádějí 3 sardelové řezy.
scalex Scalex 2.10.2014 17:06  25775
Není v tom rozdíl. Já bych je asi použil jako základ na omáčku puttanesca, ale to samozřejmě vyžaduje plno dalších surovin.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt