Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 19.10.2014 17:32  25834
hm, tomu možná dám ještě šanci teda :)
dudek Dudek Ale Vanda fakt byla dřív... - Můj profil (CSFD) 19.10.2014 17:26  25833
ziggy [25832]: Jo, změkne jak varem, tak při přečení. Jenom rozkrojím, vydlabu dužinu a nakrájím na kousky...

Anka [25824]: Hokkaido má vynikající chuť i sama o sobě. Jako polévka i kaše je výborná...
ziggy 19.10.2014 17:21  25832
jako že vaříte i tu slupku? ono se to uplně rozvaří? já to právě vloni hledala a našla jsem, že se jí jen ta dužina bez tý slupky a bez pecek..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.10.2014 16:09  25831
Hokkaido se neloupe, to by uz musela být sakra skareda slupka, abych ji loupala.
ziggy 19.10.2014 15:43  25830
to loupat nejde .. taky mám vždycky strach že si uříznu kus ruky ..
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.10.2014 15:23  25829
Já ji neumím akorát loupat, tuhle jsem si zase usekla asi 3mm čtvereční kůže na prstu... Jinak mi dýně vyhovuje, dělám ji v troubě na způsob americkejch brambor, půl napůl s bramborama jako pyré místo normální kaše třeba ke kuřeti, polívky podle nejrůznějších receptů, a nedávno jsem ji dělala s hovězím masem a kořením na způsob chili con carne, a bylo to skvělé. I ten koláč mi dost chutnal, akorát holt příště budu péct doma v lepší formě a s lepším těstem.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 19.10.2014 14:07  25828
Shelle [25826]: Byl by prosím recept na ty gnocchi s dýní? děkuji.o)


Mám doma hokaido a chlapa, co nejí maso a nyní zkoumám tedy co jí alespoň za zeleninu.o)))
ziggy 19.10.2014 13:12  25827
me hrozne dyni nebavi zpracovavat,to je hrozna prace..
shelle Shelle - Good Service 19.10.2014 11:09  25826
Ja mam dynak hodne rada, ale neochuceny by me asi nebral.

Take jsem kdysi delala gnocci s dyni a bataty a to se peklo s rozmarynem a olivolejem a pak do toho blue cheese a gnocci a to mi take chutnalo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.10.2014 10:58  25825
Anka [25824]: +1, stejne jako cuketa
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.10.2014 10:45  25824
Problém dýně. Je to jen hmota, nic víc. Chuť musíš vždycky udělat něčím jiným. Proto mi přijde úplně zbytečná.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 19.10.2014 10:41  25823
Tak kolac ochutnan a prijde nam takovy mdly, ze priste by jsme ho ani mit uz nemuseli. Testo je super, ale napln mela byt vice vychucena - jak pise Shelle, zazvor a hrebicek treba pridat. Ale dame tomu jeste sanci :)

Ted v troube grilujeme dyni s cesnekem, oreganem a oli olejem. K tomu dame lososa. To voni krasne, na to se uz moc tesim.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.10.2014 20:20  25822
Hmm, ten javorovej sirup je výbornej nápad, to příště vyzkouším, mohlo by to tomu dát super chuť. Dýní se naštěstí urodilo dost :)
shelle Shelle - Good Service 18.10.2014 19:03  25821
Chybi ti koreni. Ja davam hrebicek, skorici a zazvor.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 18.10.2014 18:21  25820
tak už se peče z vlastního domácícho těsta.

My máme jednodušší recept. Uvařenou dýni po vychladnutí promíchat se 2 vejci, 2 lžícemi zakysané smetany, šťávou z citronu, lžící skořice, 4 lžícemi javor sirupu, 3 lžícemi medu. Rozmixovat, vylit na testo a dat pect.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt