Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.11.2014 15:12  25889
Saltimbocca z krůtího(Shelle si vyptala recept)

Má se to dělat z telecího, ale protože telecí neměli, já měla v mrazáku krůtí, které jsem chtěla spotřebovat, a protože jsem náhodou přišla ke květináčku krásně narostlé šalvěje, rozhodla jsem se to zkusit.

Na tenký plátek krůtího prsa položit tenoulinký plátek parmské šunky a lístky šalvěje. Zamotat a propíchnout párátkem, aby to drželo pohromadě. Polosolit, opepřit, obalit v hladké mouce. Na pánvičce jsem rozehřála máslo s olivovým olejem a na tom válečky opekla. Pak jsem je vložila do zapékací misky. Odlila jsem z pánve většinu mastnoty, přidala kus čerstého másla, zalila vínem a trochou kuřecího vývaru, přidala trošku hladké mouky a provařila. Pak jsem tím podlila závitky a strčila je do trouby na 200 a nechala chvilku dopéct (nebyl jsem si jistá, že to uvnitř nebude syrové).

Jako příloha byl bulgur smíchaný s pokrájenými rajčaty.

Někdy se to dělá takto jako závitek, jindy jen jako plátky. Já se u plátků bála, že s tím bude špatná manipulace a bude se mi to na pánvi rozpadat. Ale s neforemným zbytečkem masa jsem to zkusila a šlo to celkem dobře, jen jsem dala šalvěj pod šunku, místo na šunku, jak se většinou uvádí. Ta šunka se k masu trochu přilepila a docela držela. Nejdřív se to dá na chvíli péct šunkou dolů, pak už se to dopeče z druhé strany. Chuťově mi tato varianta přišla o trošku lepší, protože parmská šunka se krásně upekla a pustila mnohem víc chuti.

Obecně tomu šalvěj a šunka dají tolik chuti, že je na to vhodné právě to méně výrazné maso (telecí, kuřecí, krůtí). Určitě bych to nezkoušela s vepřovým, to už by se dost tlouklo.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.11.2014 07:45  25888
amarouny:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.11.2014 22:06  25887
Srovnani cen toho vyplivne dost, prodava se i po 10g, tak mozna zkusim, dik za tip :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.11.2014 21:53  25886
agarJá ho beru tady, jsou ochotní, třeba prodají i míň jak kilo.http://www.remimb.cz/katalog/agar-agar/10
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.11.2014 22:12  25885
U obyčejného zeleninového mám nejraději jen olivový olej, protože když se to nechá chvilku odležet, tak do toho ta zelenina pustí svoji šťávu a to mi chutná nejvíc. (Mluvím o zelenině jako rajčata, papriky, okurky, ne vysloveně listové saláty.)
lucky 12.11.2014 21:04  25884
Tak jsem poprvé vyzkoušela salát od Mangaloo, zaujala mě kombinace quinoy, pečené dýně, camembertu, brusinek a dýňových semínek. Byla k tomu úžasná brusinková zálivka, jen netuším jak jí vyrobit. Neměl by někdo nápad? Protože mi to hodně chutnalo a chtěla bych si ho udělat doma. Ale tuším že jen šťáva z naložených brusinek asi nestačí. Druhý salát co teď mají je s pečenou řepou, vlašskými ořechy, rukolou a balkánským sýrem. Taky to zní dobře, ale zase bych nevěděla jakou zálivku k tomu vyvtořit. Zálivky obecně mi dělají docela velký problém, i do obyčejného zeleninového salátu neumím udělat takovou, aby mi to chutnalo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.11.2014 17:07  25883
phannyTak proto se to ženě s želatinou nikdy nepovede :-)

Koukám, že agar stojí 124 kč /25g :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.11.2014 13:09  25882
Ta hezká čirá želatina na dortech je agar, nikoliv želatina. Mám pocit, že ani jedno se maloobchodně neprodává.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.11.2014 13:08  25881
Cukrárny mají věc, která se jmenuje modifikovaný škrob - prakticky uvařený sušený škrob kterým se zmražené ovoce obalí a. Pak nepustí šťávu
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.11.2014 09:45  25880
jj, ovoce navrch:-) Ale předpokládám, že to tak dělají celoročně i cukrárny, takže asi to jde. Hodně okapat a osušit teda. Ok, vyzkoušíme, uvidíme, cukrárna to jistí:-)
ziggy 12.11.2014 08:53  25879
jo takhlee,ja myslela ze to chce pect,zelatina,uz to vidim
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.11.2014 08:45  25878
A kdyz uz jsme u toho, mohl by mi nekdo poradit, jak to udelat, aby ta zelatina fungovala? Tedy aby hezky ztuhla, ve vyssi vrstve? Ja se o zelatinu navrchu pokousela mnohokrat, ale vetsinou ztuhla tak napul nebo ztuhla celkem dobre, ale zas nebyla pruhledna... Asi to mame v rodine, mama rikala, ze ji se taky nikdy poradne nepovedla, ani babicce.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.11.2014 08:40  25877
Do trouby? Ja mam pocit, ze to chce spis hodit nahoru a/nebo do kremu. To by IMO rozmrzly byt melo. Nechala bych rozmrznout a v ramci moznosti pak poskladala treba na papirovy ubrousky nebo tak neco, aby se to kapku osusilo, pak opatrne poskladat a nebo primichat, v kremu to bude fuk. Kapku mekci to asi bude, ale zalezi na ovoci.
ziggy 11.11.2014 21:47  25876
kvitko: používám mražený celou zimu .. hlavně to nenech rozmrznout .. vyndej to z mrazáku cca 10minut před tím, než to tam budeš dávat a pak to hned hod do trouby ..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.11.2014 21:44  25875
lama dotaz .. chci péct dort, klasika piškot, tvaroh krém, ovoce, želatina .. ale teď už není moc výběr čerstvýho ovoce (borůvky minivaničku za 70 fakt nechci), dá se použít mražený? Není to moc mokrý, rozbředlý, chuťově nic moc? Nemám moc časovej prostor na experimenty ani jiný dorty.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt