Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2015 00:19  25965
Ankaa jak ostre ty pasty jsou?
ja pouzivam takove ty v pytliku (mozna je to zrovna Exotic Food), ty mi prijdou v pohode, ted jsem koupila v Tescu nejake ve sklenicce a premyslim, komu je poslat dal :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 18:08  25964
ziggy [25963]: Thajská je mnohem jednodušší než klasická čína (ale i na dobré kung pao už jsem našla recept) nebo Vietnam.
ziggy 8.1.2015 18:07  25963
hele ja parkrat nejaky recepty zkousela a proste jsem rezignovala,protoze to sice jako vzdycky jedly bylo ale i v blbym fastfoodu to mivak proste lepsi a vyjde to tam levnejc :) delavam uz jen zeleninovy zavitky v ryzovem papiru..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 17:58  25962
(Ale prd těm pastám rozumím, jestli někdo máte nějaké objektivnější hodnocení těch, které používám a doporučíte lepší, ráda si to přečtu.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 17:56  25961
Používám tyto kari pasty, protože už je mají všude a jsou výborně balené. Tedy zatím jsem potkala jen červenou, zelenou, žlutou a oranžovou. Wronski miluje červenou, já zelenou, oranžová tu čeká na ochutnání.

Jednou jsem koupila v Bille zn. Exotic Food a byl to přesolený hnus.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 17:43  25960
ziggy [25959]: Česká mi podle mě docela jde, ale na na thajské podle mě technologicky nic moc není (tedy nemluvím za všechny recepty), kór jestli nemáš hubu zmlsanou opravdu thajskými originály z častých pobytů. Vše záleží jen na tom, jestli seženeš suroviny. Pak už to jde samo.

Nejlépe se suroviny shání u Čongů. Kari pasty různých barev, rybí omáčka, ústřicová omáčka, zázvor, citronová tráva, houby, krevety, nudle, kokosové mléko, koriandr (nať),... Nemají jen ty úplně největší exotičnosti a bez těch se holt obejdu.

Doporučuji Vietnamce v průjezdu na Hradčanské (proti výlezu z metra za nádražím). Tam vždy mají i tu citronovou trávu, kterou jsem zatím jinde nepotkala.
ziggy 8.1.2015 17:35  25959
tjo,já bych chtěla umět asijskou kuchyni .. jsem na to nějaká levá.. mě njak jde spíš ta česká klasika. asi budu muset poprosit svoji budoucí švagrovou, která je ze singapuru, aby mi dala pár lekcí vaření a já jí naoplátku českou kuchyni :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 17:30  25958
Borrasca [25957]: Thajskou kuchyni znám a na tu to právě nejčastěji používám. Jenže teď mám plný pekáč pečených paprik a hrnec polévky z červené čočky (právě s tím kokosovým krémem).

No teď jsem z toho udělala něco jako rýžovou kaši.

Jaký máš recept na Tom Khaa Kai?
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 8.1.2015 17:16  25957
dělám z toho thajskou polévku Tom Khaa Kai. Do pečení jsem nikdy nezkoušela.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 14:37  25956
Tentokrát jsem místo Coconut Milk koupila Coconut Cream. Je to docela rozdíl. Nahoře byla silná tvrdí vrstava a pod ní bílé "mléko". I po rozmíchání je to docela husté. Do polévky jsem použila jen asi 3 lžíce. Někdo nějaký nápad na využití zbytku? Dá se z toho nějak péct?

(Nejsem si jistá, že tu někdo bude mít zkušenosti...)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 1.1.2015 11:55 - Oblíbené kluby (17:43) 25955
dotaz - varná deskapotřeboval bych zkušenost z praxe ohledně ne/praktičnosti 4 různých variant hran:
- deska zabroušená ze všech stran do "C"
- všechny hrany zkosené
- přední hrana zkosená, ostatní kolmé
- nerezový rámeček okolo celé desky

Láká mě ta varianta s rámečkem, ale není náchylná na zasychání případných nečistot a špatná možnost ty "škvíry" udržovat v čistotě, nebo je to hloupost a lze ji normálně udržovat?
Nějaké zkušenost po čase používání? Děkuji
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.12.2014 16:39  25954
Já dávám žloutek až na talíř, na horké špagety.
shelle Shelle - Good Service 27.12.2014 12:41  25953
Mam pocit, ze davam dva zloutky nebo dva zloutky a jedno vejce. Uz jsme to sto let nemeli bohuzel. Holt ja a syrova vejce ted no.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2014 09:03  25952
Když jsem to vařila, tak taky podle Itala. Ten bílek ale pristet zkusím.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.12.2014 08:50  25951
Můj oblíbený ital dává pouze žloutky a trošičku vody ze špaget. Výsledek je stejnej, jen neobsahuje bílek (kterej nemusím).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt