Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2015 19:35  25984
Delam tenhle podle Antonina, je super.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.2.2015 17:42  25983
zblunceměli dva sáčky a ani na jednom recept (nadávala jsem už v krámě ;o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2015 17:39  25982
sirinDelam podle receptu na sacku prasku do perniku, jen misto cukru davam med...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.2.2015 17:27  25981
nemáte někdo po ruce vyzkoušený recept na perník na plech?
ziggy 7.2.2015 14:12  25980
dik, pro bůček jedu v pondělí nebo úterý .. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.2.2015 22:43  25979
Když pečete bůček a krom cibule a česneku tam dáte ještě kus řapíkatého celeru a jednu citrónovou trávu, vznikne neskutčné blaho.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 29.1.2015 21:05  25978
chlebovník neznám,jen svatojánský chléb a to mi jako dítěti vůbec,ale vůbec nechutnalo...ale bude to asi něco jiného
no,rozhodně jsem zrovna dopekla grahamový chleba a budu se muset moc ovládat,abych se do něj nepustila ještě dneska :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.1.2015 17:57  25977
Kamarád v SAPĚ taky kupuje sušenej chlebovník. Vynikající záležitost. kdybych tam měla čas jezdit pravidelně, asi tím zcela nahradím chipsy a jiný křupavý mlsy...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.1.2015 20:16  25976
Ten závěr jsem trochu uhnala :) V podniku Phương Phượng mají jen dvě jídla: "Nabízí výborné Bánh cuốn, což jsou rýžové rolky plněné mletým masem a jidášovým uchem připravené na páře, posypané smaženou cibulkou. Ochutnat můžete také Chả lụa, jde o výrobek z mletého masa, trochu podobný karbanátkům nebo sekané, někdy také označovaný jako vietnamská šunka." (Opsáno ze sapamapa.cz)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.1.2015 20:12  25975
BigDejvid [25973]: Sapu za barákem fakt závidím. Na trvanlivé věci ji už několik večerek dokáže nahradit, ale čerstvé bylinky v tak obrovském rozsahu, to seženeš jinde těžko. Co jsem z vietnamské kuchyně v Sapě ochutnala, na to tam chodím znovu a znovu.
Sushi se nebráním, ale nijak mě to neoslovilo. Vietnam je skvělý.

SAPA
- V takové té řadě s čerstvými potravinami mají nepřeberné množství čerstvých bylinek a kořenů známých i pro nás totálně exotických, ale v receptech uváděných.
- Omáčky všeho druhu a v malém i velkém množství.
- Pestrý výběr různých nudlí.

Především doporučuji nejít tam nakupovat jen tak od oka, protože ty suroviny jsou nám neznámé, nevíš, co s tím, nikdo ti tam neporadí a dopadne to tak, že utratíš hromadu peněz za něco, co k sobě nepasuje a nestihneš to včas spotřebovat. Prostě najít si recept, na obrázku se podívat, jak ty suroviny mají vypadat (především bylinky) a pak to tam jít koupit. (Klidně bych si vytiskla obrázky a když nebudeš vědět, prostě ukazovat. Někteří prodavači jsou vstřícní, jiní by raději byli neviditelní, někdo se s tebou domluví bez problémů, jiný bude dělat, že ti nerozumí jediné slovo a vůbec nechápe, co chceš.)

Jako perličku doporučuji najít mletou kávu Trung Nguyen - Sang Tao 8 S normální chutí kafe jak ho známe, to nemá nic moc společného. Chutná to jako něco mezi kafem a nugátovou čokoládou. Od té značky Trung Nguyen existuje několik druhů kávy a rozeznáš je právě podle čísel. 8 je top a našla jsem ji tam v jednom obchůdku (byl to jeden z těch "bylinkových"). Nekupovat ty s nižším číslem, nekupovat instant.

No a jestli chceš zkusit tu korejskou, jak radí Shelle, tak proti bylinkových obchodům je poměrně velký specializovaný právě na tuto kuchyni. Ale jinak korejské suroviny najdeš i namíchané i v jiných obchodech.

Restaurace: Jednoznačně především "bunča" v "Hajhá" To je prostě zážitek. Moc se nerozhlížek po přípravě jídla, úplně to tam asi není v souladu s evropskými nároky na hygienu, ale chuť je fantastická.

Obligátní

Velmi nenápadný podnik, protože vchod do domu je v prvním patře a nebyla jsem si úplně jistá, že lezeme někam, kam veřejnost může. Neasiata jsme tam nepotkali ani jednoho. Jako předkrm či zákrm je to moc dobré, každopádně toto jídlo asi nepotkáš v běžném bistru. Phương Phượng

No a obligátní Pho Bo, to nám nejvíc chutnalo tady.
shelle Shelle - Good Service 28.1.2015 19:27  25974
Zkus korejskou.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.1.2015 19:15  25973
ja jsem si dot zamiloval vietnamskou kuchyni. Z japonske delam vsechny mozne druhy sushi a stale je rozsiruji. A obecne zkousim i japonska jidla a to mi taky moc tedy chutna. Navic ja si uzivam dost i aranzovani jidla na talir,takze mi ta japonska vyhovuje v mnoha ohledech :)

jinak suroviny nejcasteji v Sape.Mam ji takrka za barakem.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 11.1.2015 22:31  25972
Kafir lime teď mají občas i v Tescu v rámci té jejich spešl tesco-kolekce (nevím, jak tomu nadávají).
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 10.1.2015 09:24  25971
Galgan nahrazuju zazvorem, do Sapy nejezdim. Susene listy kafrove limety maji v Marks&Spencer ve sklenicce mezi korenim.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.1.2015 12:28  25970
The Food Lab: The Hard Truth About Boiled Eggs

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt