Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.3.2015 16:56  26016
Kapustu dělám tak, že jí 5 minut spařím a pak orestuju na pánvi, je vynikající křupavá a není rozblemstlá, optimálně smíchaná se slaninou.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.2.2015 15:24  26015
Jako já se nesnažím říct, že je ten recept špatný nebo jídlo hnusné. Jen že jsem vlastně čekala aspoň trochu nový zážitek a ten se nekonal.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.2.2015 15:19  26014
zblunce [26013]: Nějak jsem neshledala rozdíl mezi troubou a plotnou (v tomto případě). Do dušené kapusty se u nás vždy dávalo buď maso nebo vývar. Víno máma nedávala, ale zase ji dochucovala octem, takže nakyslá složka také nechyběla. Neříkám, že je to úplně stejné, ale rozdíl je fakt minimální od toho, co jím celý život :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.2.2015 15:10 - Oblíbené kluby (15:40) 26013
Anka [26012]: rozhodne jsem nikdy nedusila kapustu s vinem a v troube - a prislo mi, ze ten vypek z kurete, co na to tekl, tomu dodal dost dobrou chut...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.2.2015 14:42  26012
Mně tahle paní je celkově nesympatická (potkávala jsem ji v jedné skupině na FB, pak jsem odešla). Ten recept je napsaný šíleně, mně fakt nezajímá, kde vzala hrnec a že se jí nechce mýt koupelna.

Jídlo mě zklamalo. Není špatné, ale to jste nikdy doma nedělali dušenou kapustu? Vždyť v tom není rozdíl, akorát s tímhle je víc sraní a to kuře je pak stejně jen pečené kuře, že se peklo s kapustou na jeho chuť fakt vliv nemělo. Mám dušenou kapustu ráda, pečené kuře jednou za rok také. A nic víc toto jídlo není. Na základě těch nadšených reakcí jsem asi mylně čekala nějaké "překvapení" :)
shelle Shelle - Good Service 28.2.2015 13:43  26011
Ten recept je silene psany pro me. Neprehledny a bez casu celkoveho. Zbytecne moc omacky. Jidlo teda mnam.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.2.2015 12:35  26010
Už to mám. V těch přebytečných řečech v receptu jsem to přehlédla :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.2.2015 11:52  26009
Kuře na kapustě - ta stehna jste opravdu jen opekly na másle o oleji? Ani jste je nesolily???
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.2.2015 18:45 - Oblíbené kluby (15:40) 26008
Zkousim kachni konfit. Stehna byly do misky akorat, ale ted v tom sadle plavou a koukaji ven... Ma to vliv? Da se s tim neco delat?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.2.2015 09:14  26007
Akorát jsem z tvého původního příspěvku pochopila, že v Sapě suroviny nakupuješ nejčastěji. A tys tam přitom ještě nebyl. Přes všechny rady je nutné tomu věnovat čas a obejít to. Pak pochopíš, že se těžko doporučují konkrétní obchůdky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.2.2015 09:11  26006
BTW je jedno, jestli rýži koupíš támhle nebo vedle, sortiment je víceméně všude stejný. Takže obrazit a okouknout, kde mají nejvíc toho, co běžně kupuješ a tam chodit.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 17.2.2015 09:10  26005
Anka: Aha, promin :) napravim to.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.2.2015 09:09  26004
BigDejvid [26003]: Není to tak dlouho, co jsem ti tu odpovídala. Tak si to aspoň zkus přečíst, dalo mi to docela dost práce.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 17.2.2015 09:08  26003
SAPAMam ji takrka za barakem a jeste jsem tam nebyl :) muzete doporucit nejaky obchudek? A kde tam kupujete krevety a ryzi?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.2.2015 08:22  26002
Zblunce 25994: To ale platí vždy a u všeho :-)

Dejvid: Kachní prsa připravit jako hovězí steak, med na maso nedávat! Stačí sůl a pepř

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt