Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2015 18:15  26094
Bučící auto teď nově vozí i nějaké maso a uzeniny. Vakuované. Kdo chce mít jistotu, co budou mít, může si objednat. Ale mají i něco k volnému prodeji. Na první pokus jsem vzala párky. Čtyři zavakuované dlouhé nožičky za 65 Kč, barva nevábně šedivá, ale: To je žrádlo!!!

Min. 68 % hovězí
Min. 29 % vepřové
Max. 2 % sůl
Max. 1 % koření
Neobsahuje lepek ani jiné alergeny.
249 Kč/kg
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.5.2015 17:11  26093
RoyalHlíva - viz patizon :). Prej je to hodně zdravý...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.5.2015 10:33  26092
BananyNejjednodussi dezert z bananu, idealne prezralych: nakrajet na kolecka, nechat a obcasneho michani 'rozpustit' na teflonove panvi,pridat skorici,rozdelit do misek a konzumovat. Mozno pridat jogurt,prizdobit susenkami atd. Ale fakt staci jen ty banany a skorice. Nemastit, neprislazovat.
ziggy 7.5.2015 14:37  26091
mrcos: to jsem rada zes to hned vyzkousel a ze vam to doma chutnalo.. :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 7.5.2015 11:50  26090
ziggy [26081]: A dokonce i manža si čvachtal.
Royal [26088]: Buď máš zásadní chyby ve vstupní surovině nebo ve vnímání. Do polívky dávám hlívy podobný množství jako dršťek, to znamená co se vejde. Měkká je někdy až moc a to ji nevařím nijak extra dlouho. Jinak ji dělám třeba jako přílohu, oresrovanou se solí, pepřem a nějakým čerstvým zeleným kořením (rozmarýn, tymián, ...). Občas trošku česneku.
Na barvu u tý restovaný varianty pomáhá trocha citronový šťávy, houby pak zůstávají barevně víceméně stejný jako za syrova.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 6.5.2015 18:11  26089
Royal [26088]: Ahoj! Manželka dělala jednu dobu často jídla z hlívy, kterou nám tchán přivážel 2-3x týdně. Nejlepší byla taková "smaženice" s cibulkou, slaninou a hlívou. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.5.2015 17:36  26088
Ahoj, umíte někdo nějaké jídlo z hlívy, které by bylo chutné, ne jako kousky silikonové gumy bez barvy, chuti a zápachu?
Já ji dal místo dršek do polívky a bída. Ta hlíva tam není nijak cítit, a nejde uhryzat (Jo, vařil jsem asi hodinu a půl...)
aiwai Aiwai alea acta es 5.5.2015 17:18  26087
jo zmrzlina s oprazenyma mandlema je super
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.5.2015 11:33  26086
a nebo takové banánové "lassi" - banán, bílý jogurt, trochu mlíka - rozmixovat.
ziggy 5.5.2015 10:05  26085
valkil: dělávám milkshake.. mlíko, banán, nějaký další ovoce (třešně borůvky,...)trochu moučkovýho cukru a tyčovej mixér
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 5.5.2015 09:58  26084
Shelle: Nojo, zmrzlina, to by mohlo být.
shelle Shelle - Good Service 5.5.2015 09:55  26083
Raw zmrzlina ze zralych.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 5.5.2015 09:43  26082
Sešlo se mi velké množství banánů, tak nabírám všechny možné tipy, co s nimi.
Udělám studený piškotový dort a asi střechu z bebe sušenek, možná prsknu taky do bábovky, ale pak už moc nevím. Nemáte nějaké nápady?
ziggy 5.5.2015 07:04  26081
a co je na tom přidanej bonus, tak mám vyzkoušeno, že to chutná i dětem.. i takovejm těm notorickejm odmítačům jako je to naše :)
ziggy 5.5.2015 07:03  26080
zblunce: maso na cibulkách s medem, tak je to fakt tak jednoduchý, koukám do receptu, jestli jsem nezapomněla nějaký koření, ale je to jen že nakrájim maso na větší kousky, když mám čas, tak ho na rychlo opeču na pánvi, dám ho do zapejkací misky, pokapu ho šťávou z citronu (klidně ještě za syrova), přidám ty cibulky i s nálevem, event. ještě zampiony, nakrájený na kousky, 3 lžíce medu, 1 lžíce sojovky, kdo nemá vraždící alergii na česnek, tak nějakým způsobem i česnek (nevim, fakt s ním nepracuju), kari koření, trochu cukru, sůl, pepř, a trochu oleje. Nejlepší je to takhle naložit den předem a pak už jen péct, cca hodinu (dle vlastních zkušeností s kuřecím a troubou)..
je to takový dost improvizační recept, když by si ho člověk nějak vylepšil ještě nějakou přidanou zeleninou nebo kořením, tak tim asi nic nezkazí..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt