Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.5.2015 20:21  26108
Asi som mimozemšťan... mám rada patizón aj hlivu.
Ziggy si sa minule pýtala na zdravé zahušťovadlo. Zahusťujem poslednou dobou múčkou Hraška, čo kupujem v Bio predajniach, lebo dcéra prestala požívať múku a je to celkom fajn.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2015 22:45  26107
phanny [26093]:
Vidím to taky nějak podobně.
Jinak, až se zase urodí, zkusím ještě orestovat podle mrcose. A příště usuším a nadrtím - docela se hodí k zahušťování polívky...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.5.2015 09:33  26106
Čokoládové řezy s podmáslím a malinami
Vynikající! Sice jsem tam dala vypeckované třešně, které musím dostat z mrazáku, abych tam brzy mohla dát čerstvé, ale stejnak je to moc dobré. Hodně čokoládové, málo sladké a nádherně lehká konzistence.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 16:21  26105
ziggy [26104]: no ja je prave normalne taky miluju, proto mi prislo divny, ze mi v tehle uprave necchutnaly
ziggy 16.5.2015 16:11  26104
jinak já tyhle cibulky chroustám i přímo ze skleničky.. :-)
ziggy 16.5.2015 16:10  26103
zblunce: nejste třeba zvyklí víc kořenit? tady v tom toho moc neni.. ale jako zas tak moc mě to nepřekvapuje, ono je ta chut taková hodně do sladka, ne každýmu to třeba sedne ..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 15:22  26102
ziggy [26080]: tak jsem to zkusila, ale asi to bude patrit k tem jidlum, co musim ochutnat od nekoho jineho, abych vedela, jestli to ma spravnou chut a ja z toho nejsem nadsena nebo jestli jsem to uvarila spatne...
teda ne ze by to bylo spatne, to ne, jen me to uplne neuchvatilo... na me trosku sladsi a uplne mi nechutnaly ty cibulky...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 15:20  26101
videl jste to nekdo u nas?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.5.2015 11:09  26100
I kdybys náhodou nesehnala v exotickém koutku, s jistotou ji koupíš u všech čongů.
shelle Shelle - Good Service 15.5.2015 21:25  26099
Ja ji doma mela do pad thai, ke kteremu jsem se nikdy nedostala :)
ziggy 15.5.2015 20:43  26098
Shelle: je možný, že ji tam maji, nikdy jsem po ní nepátrala, ale trochu o tom pochybuju. mám tyhle koutky v obou obchodech kam chodím dost prozkoumaný.. většinou je tu vrchol exotiky sojová omáčka semi-sweet :)
shelle Shelle - Good Service 15.5.2015 19:14  26097
V exotickem koutku?
ziggy 15.5.2015 17:40  26096
zblunce: mango můžu na jakejkoliv způsob .. jen nevim, kde bych sháněla ústričnou omáčku, to slyšim prvně.. ale asi by se to bez ní holt obešlo..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.5.2015 11:59  26095
tohle sice zavani zdravou vyzivou, ale jinak me to docela zaujalo :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2015 18:15  26094
Bučící auto teď nově vozí i nějaké maso a uzeniny. Vakuované. Kdo chce mít jistotu, co budou mít, může si objednat. Ale mají i něco k volnému prodeji. Na první pokus jsem vzala párky. Čtyři zavakuované dlouhé nožičky za 65 Kč, barva nevábně šedivá, ale: To je žrádlo!!!

Min. 68 % hovězí
Min. 29 % vepřové
Max. 2 % sůl
Max. 1 % koření
Neobsahuje lepek ani jiné alergeny.
249 Kč/kg

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt