Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2015 14:20  26117
ziggy [26116]: To dopijete, je to dobrota. A darahé to není.
ziggy 25.5.2015 14:18  26116
tak jsem myslela ze zkusim upect ty cokoladovy rezy jak sem davala Anka recept a nenapadlo by me,ze je takovy problem sehnat podmasli..nasla jsem jen v albertu litrovy baleni (na recept je potreba 150ml)..
ziggy 21.5.2015 12:37  26115
já tu zrovna vymýšlím, co k bílému chřestu, nechci holandskou omáčku a našla jsem tu recept na bolzánskou, vypadá dobře..
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.5.2015 10:49  26114
ziggyaha, tak som to pomotala. :)
Idem si urobiť vyprážaný patizón, milujem ho. :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2015 07:46  26113
asi špatná voda nebo nadmořská výška:-)
ziggy 21.5.2015 06:25  26112
nula: to se ptala zblunce :) ale dik
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 21.5.2015 06:23 - Oblíbené kluby (17:15) 26111
kvitko [26109]: já z nich teda dělal jen kaši. To vždy několikrát k jáhlám naleju do rendlíku vařící vodu, řádně promíchám a sleju. V posledních fázích pak klidně nechám i chvíli s vodou probublat na plotně, za stálého míchání.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 20.5.2015 21:51  26110
kvitko [26109]: já teda propírám v tekoucí horké vodě, vařila jsem je jen párkrát (jahelník) a nikdy nebyly nahořklé. Měla jsem alnatura jáhly z DMka.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.5.2015 20:26  26109
jj, Hrašku mám taky a dá se to ..


vaříte někdo jáhly? Jak přesně je spařujete? Já už několikrát je zkoušela vařit a vždycky byly trochu nahořklé, i když jsem je prolívala několikrát vařící vodou.
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.5.2015 20:21  26108
Asi som mimozemšťan... mám rada patizón aj hlivu.
Ziggy si sa minule pýtala na zdravé zahušťovadlo. Zahusťujem poslednou dobou múčkou Hraška, čo kupujem v Bio predajniach, lebo dcéra prestala požívať múku a je to celkom fajn.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2015 22:45  26107
phanny [26093]:
Vidím to taky nějak podobně.
Jinak, až se zase urodí, zkusím ještě orestovat podle mrcose. A příště usuším a nadrtím - docela se hodí k zahušťování polívky...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.5.2015 09:33  26106
Čokoládové řezy s podmáslím a malinami
Vynikající! Sice jsem tam dala vypeckované třešně, které musím dostat z mrazáku, abych tam brzy mohla dát čerstvé, ale stejnak je to moc dobré. Hodně čokoládové, málo sladké a nádherně lehká konzistence.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2015 16:21  26105
ziggy [26104]: no ja je prave normalne taky miluju, proto mi prislo divny, ze mi v tehle uprave necchutnaly
ziggy 16.5.2015 16:11  26104
jinak já tyhle cibulky chroustám i přímo ze skleničky.. :-)
ziggy 16.5.2015 16:10  26103
zblunce: nejste třeba zvyklí víc kořenit? tady v tom toho moc neni.. ale jako zas tak moc mě to nepřekvapuje, ono je ta chut taková hodně do sladka, ne každýmu to třeba sedne ..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt