Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.5.2015 20:41  26136
Dotaz - zeleVi nekdo, jak udelat dostatecne pevne a zaroven cire zele? S klasickou zelatinou nebo dortovym zele jsem vzdycky selhala, vyzkousela jsem teda Agar, ktery vyborne splnuje pozadavky na pevnost, ale neni ciry, spis jako takovy lehce zakaleny. Je to mozna chyba v postupu, nevim, snazila jsem se jet podle navodu na obalu. Jde vubec v domacich podminkach neco cireho vyrobit?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.5.2015 20:02 - Klub Hudební klub (13:02) 26135
zblunceJá zatím baštím jen na plátky nakrájenou syrovou řepu a k tomu sýr a kousek pečiva. A chutná mi to. Abych to ozřejmil, jsem téměř zapřísáhlý masožrout, takže toto je divné. Asi má moje tělo nějakou akutní potřebu látek, které řepa obsahuje. Chystám se ještě koupit křen a nějak to namíchat. Mám již pár týdnů problém s rýmou a dutinami, možná to spolu souvisí, nevím. Každopádně jsem pro sebe objevil novou oblíbenou potravinu. :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2015 19:31  26134
puschpull [26131]: koukam, ze jen dali dohromady na jednu stranku stare recepty :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.5.2015 18:55  26133
Zblunce má někde kuchařku s červenou řepou, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2015 18:14  26132
phannyCelý den jsem přemýšlela, co se ti na tom nelíbí, že jsi to dál nevařil. Několikrát jsem se to vrátila znovu přečíst. Trvalo to doteď, než jsem to přečetla pořádně :)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.5.2015 18:01 - Klub Hudební klub (13:02) 26131
červená řepaPoslední dny mi strašně zachutnala syrová červená řepa. :-) Nakládanou jsem měl vždy rád, ale takto syrovou - nevím, zkusil jsem a je výborná.
Při googlení jsem narazil na tuto stránku zajímavých receptů:
Æervená řepa 14x jinak | Apetitonline.cz
ziggy 27.5.2015 09:20  26130
chyba editora nebo korektora imo :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.5.2015 06:56  26129
Dříve vycházely jeho články s recepty v reflexu. Dělal jsem podle něj zapečenou čekanku. Recept začínal: nakrájíme 4 šalotky, zesklovatíme, přidáme půl litru zeleninového vývaru, zredukujeme na polovinu a odložíme. Dále se k tomu v tom receptu už nevrátil :).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 26.5.2015 10:10  26127
hm Anko, to mě baví taky.o) a často se i jeho pokrmy inspiruji.
ziggy 26.5.2015 09:05  26126
jo a to podmáslí jsem pochopitelně taky nevylila .. než na mě pošlete nějakou Ligu proti plýtvání potravinami
ziggy 26.5.2015 09:05  26125
dyt píšu, že si dělám srandu, lidi, no taaaak, soustředte se ...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 26.5.2015 08:59  26124
Tak on Macek je pres jídlo dost vybíravy a recepty ma dobre. Ostatne Anka je sem obcas dava.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.5.2015 08:59  26123
ziggy [26122]: Myslíš, že když je někdo známější ksicht, musí vařit srágory? Macek je dost mlsná huba a v kuchyni jsou on i ta jeho Petra docela dobří, řekla bych. Jestli mě na těch dvou něco baví, tak je to prohlížet si jejich jídlo a recepty.
ziggy 26.5.2015 08:44  26122
tak čokokoláč hotovej, moc dobře to vypadá, až ted jsem teda s hrůzou zjistila, že je to recept miroslava macka! co bude příště anko? vaříme s jiřinou bohdalovou??!! :-)
ne, dělám si srandu, koláč super..
ted jdu vylejt to podmáslí, by tu stejně zkyslo :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 25.5.2015 18:59  26121
nebo si udělej domácí máslo a podmáslí použij na buchtu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt