Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 19:43  26191
phanny [26189]: V receptu je ten "Alsa". Je to v receptu na vietnamskou šunku, to asi nebude tvůj obor :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 19:40  26190
phanny [26188]: To bylo spíš na mě, viď? Dík :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.6.2015 19:40  26189
Aha, odvolávám co jsem odvolal. Každá značka to má jinak. Pokud to recept vyžaduje, tak hledej prášek který kromě sody obsahuje jen cream of tartar a neobsahuje fosforečnany. Do čeho to máš? Já bych tam dal normální a neřešil to :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.6.2015 19:33  26188
ShelleNašel jsem tohle:http://www.amazon.com/Alsa-French-Baking-sachets-7x0-4oz/dp/B004NRIXHI#productDescription_secondary_view_pageState_1435429861362

Měl by to být stejný prášek do pečiva jako náš. To co bublá teplem je amonium - dává se do perníků a v našem prdopeči afaik není
ziggy 27.6.2015 18:02  26187
ja ji kloktám, když mě bolí v krku, ale to sem asi nepatří..
aiwai Aiwai alea acta es 27.6.2015 13:28  26186
Ja ji mam rada na skopove
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 11:13  26185
Scalex [26184]: Ano, o čerstvou šalvěj mi jde. Je dost výrazná. Ta kombinace v saltimbocca nám moc chutná, tak bych zkusila i něco jiného, ale tak nějak furt narážím jen na saltimbocca s českými názvy :)
scalex Scalex 27.6.2015 10:37  26184
2 - v řadě receptů jsem šalvějí nahrazoval bazalku a nebyl to špatný chuťový posun. Sušenou šalvějí kořením králíka nebo skopové maso. Čerstvou občas cpu do pečené drůbeže nebo do ryb (míněno celé snítky dovnitř těla).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2015 09:42  26183
Dva dotazy, které spolu nesouvisí1) Dotaz asi hlavně na phannyho: Když je v receptu psaný francouzský prášek do pečiva (recepty z Anglie), je to to stejné jako náš normální prdopeč? Nebo je v tom nějaký zásadní rozdíl?

2) Máte vyzkoušené nějaké jiné využití šalvěje do jídla, než je saltimbocc?a
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 24.6.2015 06:57  26182
Čau kuchtíci, není to úplně recept, ale vaření se to týká. Nemáte někdo mlýnek na chilli? Potřebovala bych něco doporučit, páč aby se prase vyznalo v nabídkách na netu...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.6.2015 16:18  26181
To zní dobře.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.6.2015 15:19  26180
Trocha populární vietnamské kuchyněKuřecí salát s koriandrem

Nakládaná cibule
1 červená cibule nakrájená na tenká kolečka
3 lžíce jablečného octa
1 lžíce třtinového cukru
špetka soli
špetka mletého pepře

Salát
1,2 l vody
3 kuřecí stehna s kostí a kůží
1 kostka kuřecího bujónu (koupila jsem bujón na Pho Ga, aby to bylo vařené s tím jejich kořením)
200 g rýže basmati
1 lžička másla
1 stroužek česneku nakrájený nadrobno
Špetka soli
10 snítek vietnamského koriandru (nebo thajské bazalky), nakrájené nahrubo
Hrstka koriandru včetně stonků, nakrájená nahrubo
Pořádná špetka mletého pepře

Omáčka k namáčení
2 cm čerstvého zázvoru
1 chili paprička
1 stroužek česneku
2 lžíce rybí omáčky
2 lžičky třtinového cukru
1 lžíce jablečného octa

Nakládaná cibule
Odložíme přibližně pětinu cibule. Zbývající cibuli smícháme v misce s ostatními přísadami a necháme nejméně hodinu rozležet.

Salát
Do hrnce nalijeme 1,2 l studené vody, vložíme kuřecí horní stehna, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak sebereme lžící pěnu. Přidáme bujonovou kostku a vaříme 25-30 minut (ale po 20 minutách bude třeba odebrat část vývaru – viz níže)..
Propláchneme a scedíme rýži. Odloženou červenou cibulku nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustíme v a opečeme na něm cibuli a česnek. Přidáme rýži a promícháme, aby se vším obalila. Smažíme do zesklovatění rýže. Když se kuře vařilo 20 minut, odebereme 350 ml vývaru, zalijeme jím rýži a přidáme špetku soli. Přiklopíme a přivedeme k varu. Pak zmírníme na minimum a dusíme cca 15 minut.
Až se kuře dovaří, odstavíme rendlík a necháme maso 10 minut odpočívat. Vývar uschováme na jindy. Maso obereme od kosti (kůži vyhodíme), natrháme na kousky (nudličky) a smícháme ho s nakládanou cibulí (marinádu z ní vyždímeme a vyhodíme), vietnamským koriandrem, koriandrem a pepřem.
Salát podáváme při pokojové teplotě s rýží a omáčkou k namáčení.

Omáčka k namáčení
Zázvor, chilli papričku a česnek nakrájíme nadrobno. Smícháme je s ostatními přísadami na omáčku a 2 lžícemi vývaru z kuřete.

--------
Anka dodává
Vietnamský koriandr už mi chcípnul, tak jsem použila jen obyčejný a k tomu bazalku (ne tu italskou přešlechtěnou).
Podle obrázku to vypadá, že se to fakt podává nesmíchané, tzn. zvlášť rýže, zvlášť kuře a zvlášť omáčka. A je to tak dobré. Ono, maso se namáčí do té kyselé omáčky, i rýže je s tím dobrá. Ale kdybyste to promíchali, tak to ta rýže příliš natáhne a už to dobré nebude.
Wronski i návštěva si moc šmakovali.



jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.6.2015 00:10  26179
nash [26178]: přesně.
nash nash poutník na cestě 21.6.2015 06:12  26178
Shelle [26176]: anebo jen nechce s kuchyňským nádobím zácházet jako s korunovačními klenoty... :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.6.2015 19:48  26177
nash [26163]: Titanovou

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt