Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 1.7.2015 20:01  26225
hele a povedlo se vam nekdy nekomu koriandr?prodavaj ho ale vzdycky mi chcipnul do druhyho dne.. podle me tu nema sanci..a o ten bych zrovna stala nejvic..
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.7.2015 18:57  26224
zblunceasi máš mátu blbou odrůdu, některé druhy jdou blbě. Nejlepší je koupit tu nejobyčejnější.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.7.2015 18:39  26223
mne oregano vydrzelo venku pres zimu dva roky, ted odeslo. Co mi jde bez problemu, je tymian a majoranka... obcas se chyti i petrzelka a snitlik... rozmaryn taky pres zimu venku nevydrzi. A nejde mi ani mata :-(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.7.2015 18:37  26222
tak zrovna oregano mi začíná usychat:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 14:53 - Oblíbené kluby (13:44) 26221
Tigo [26220]: To je dobře zalej určitě :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 14:43  26220
OK, dik, vecer je zasadim do truhliku a uvidime.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 14:40 - Oblíbené kluby (13:44) 26219
Tigo [26218]: Taky jsem četla. Bylinky raději zapomenout zalít, než přelít. Nevadí jim, že vyschnou. Akorát bazalka je citlivá, nesmíš ji usušit. Ale že ti zvadne, to vůbec nevadí. Zaliješ a je za chvíli jako nová. Ber to tak, že takovým bylinkám se nejlépe daří v teplých krajích a obvykle tam rostou divoce a stejně jim to svědčí (např. tymián). Nejsou tedy na vláhu moc zvyklé.

Když jsou velká vedra, zaliju je ráno, přes den totálně vyschnou, tak jim večer třeba cmrndnu, ale není to tak, že bych je udržovala prolité a šťourala prstem v hlíně, jestli je mokrá.

Jak v létě bydlím vždy 14 dní u našich, tak jsem jezdila zalévat třeba jednou za tři dny a krom bazalky to v těch vedrech přežilo všechno.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 14:33  26218
Sirin [26216]: A neprelivat znamena co? Zalevat jednou denne nebo min?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 14:30 - Oblíbené kluby (13:44) 26217
Tigo [26215]: Naši zasadili bylinky těsně k baráku, paří na to většinu dne jako blázen a po pár letech z toho mají obří keře. Ale to je prostě výhoda toho, že nesázíš do květináče, který strašně rychle proschne a kořeny se namají kam rozlézat.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.7.2015 14:20  26216
Tigodruhy jako tymián, oregáno...by to měly přežít, hlavně se nesmí přelívat. Mátu chce vybrat správný druh, pak přežije kdeco. I přesto mi nikdy žádná bylinka nepřežila zimu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 14:13  26215
kvitko [26214]: Toho se bojim, taky nam sem prazi.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.7.2015 13:56  26214
bylinky mi jedou od jara celkem dobře, mám bazalku dva druhy, libeček, oregano pak zelený lupení šruchu a čtyřboč, hrášek, ale jak přijdou vedra, všecko usychá .. máme balkon na slunečnou stranu a je tu hic
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.7.2015 13:43  26213
Anka [26211]: Tak tyhle druhy mam presne vymyslene, krome pazitky teda, ta by se u nas pouziti nedockala, chudera :) Plus tu obligatni matu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 11:36 - Oblíbené kluby (13:44) 26212
Jo a ta levandule asi může fungovat, pokud jí máš hodně a dostatečně blízko. U mě to fakt vliv nemá.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2015 11:36 - Oblíbené kluby (13:44) 26211
Tigo [26208]: Já jsem bordelář, takže já to na podzim, když začanou odcházet, prostě přestanu opečovávat a nechám to do jara být. Jara se zatím dožil jen ten tymián. Ostatní vyhodím a koupím nové. Klidně by se to dalo vyhodit už na podzim ;)

Rozmarýn, tymián, pažitka, hladkolistá petržel, máta, šalvěj (kvůli tomu, že se strašně blbě kupuje v obchodě, takže i když má téměř nulové využití, mám ji na saltimboca připravenou na balkoně), bazalka, bobkový list (ten si pořiď jen pokud ho můžeš zazimovat, vyšlo by dost draho kupovat ho pokaždé znovu), libeček nebo maggi. Měla jsem majoránku, ale nevyužila jsem ji. Bezva je koriandr, ale ten se na balkon moc nehodí, leda ten keřový "vietnamský", ale ten zase má tuhé listy, takže je spíš jen na vyvaření.

Já také furt měla pocit, že to chce něco nového. Jenže jsem přišla na to, že není co :) A když to vymyslíš, tak pak zjistíš, že za to jedno použití za sezónu to nestálo :)

Sázím to do takové hlíny, kterou zrovna mají v Penny :) Těch pár měsíců to prospívá ve všem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt